Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marja-siideri-pannacotta

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

5 dl
Kuohukermaa
1 dl
Hyytelösokeria tai 3 liivatelehteä (jos käytät liivatelehtiä, lisää kerman joukkoon noin 1 dl sokeria)
1 tl
Vaniljasokeria

Pinnalle

1 dl
Vadelmia tai muita marjoja
2 dl
Päärynä- tai omenasiideriä
3/4 dl
Hyytelösokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kattilaan tai kasariin kuohukerma ja hyytelösokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.

Mikäli haluat hyydyttää jälkiruoan liivatteilla, toimi näin: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja sammuta levy. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.

Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Ripottele jähmettyneen pannacotan päälle marjoja.

Laita siideri kasariin tai kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste kirkastuu. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ja lisää pannacotan päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 2.10.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

405

1693

26,0 g

8,2 g

37,8 g

37,0 g

0,4 g

2,2 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli