Marja-siideri-pannacotta

Nappaa talteen!
| 5 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | hyytelösokeria tai 3 liivatelehteä (jos käytät liivatelehtiä, lisää kerman joukkoon noin 1 dl sokeria) |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 dl | vadelmia tai muita marjoja |
| 2 dl | päärynä- tai omenasiideriä |
| 3/4 dl | hyytelösokeria |
- 1.
Mittaa kattilaan tai kasariin kuohukerma ja hyytelösokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.
Mikäli haluat hyydyttää jälkiruoan liivatteilla, toimi näin: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja sammuta levy. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Ripottele jähmettyneen pannacotan päälle marjoja.
Laita siideri kasariin tai kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste kirkastuu. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ja lisää pannacotan päälle.
Marja-siideri-pannacotta
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | hyytelösokeria tai 3 liivatelehteä (jos käytät liivatelehtiä, lisää kerman joukkoon noin 1 dl sokeria) |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Pinnalle | |
| 1 dl | vadelmia tai muita marjoja |
| 2 dl | päärynä- tai omenasiideriä |
| 3/4 dl | hyytelösokeria |
Valmistus
- 1
Mittaa kattilaan tai kasariin kuohukerma ja hyytelösokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.
Mikäli haluat hyydyttää jälkiruoan liivatteilla, toimi näin: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja sammuta levy. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Ripottele jähmettyneen pannacotan päälle marjoja.
Laita siideri kasariin tai kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste kirkastuu. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ja lisää pannacotan päälle.
Ravintosisältö
405
Energiaa kcal
1693
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
37,0 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
405
Energiaa kcal
1693
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
37,0 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












