Marja-siideri-pannacotta

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
5 dlkuohukermaa
1 dlhyytelösokeria tai 3 liivatelehteä (jos käytät liivatelehtiä, lisää kerman joukkoon noin 1 dl sokeria)
1 tlvaniljasokeria

Pinnalle

1 dlvadelmia tai muita marjoja
2 dlpäärynä- tai omenasiideriä
3/4 dlhyytelösokeria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kattilaan tai kasariin kuohukerma ja hyytelösokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.

    Mikäli haluat hyydyttää jälkiruoan liivatteilla, toimi näin: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja sammuta levy. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.

    Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Ripottele jähmettyneen pannacotan päälle marjoja.

    Laita siideri kasariin tai kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste kirkastuu. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ja lisää pannacotan päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025