Marja-siideri-pannacotta | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marja-siideri-pannacotta

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Kuohukermaa
1 dl
Hyytelösokeria tai 3 liivatelehteä (jos käytät liivatelehtiä, lisää kerman joukkoon noin 1 dl sokeria)
1 tl
Vaniljasokeria

pinnalle

1 dl
Vadelmia tai muita marjoja
2 dl
Päärynä- tai omenasiideriä
3/4 dl
Hyytelösokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa kattilaan tai kasariin kuohukerma ja hyytelösokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.

Mikäli haluat hyydyttää jälkiruoan liivatteilla, toimi näin: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja sammuta levy. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja jaa jälkiruokakulhoihin tai pieniin snapsilaseihin.

Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Ripottele jähmettyneen pannacotan päälle marjoja.

Laita siideri kasariin tai kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste kirkastuu. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ja lisää pannacotan päälle.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 2.10.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1693

405

26,0 g

8,2 g

37,8 g

37,0 g

0,4 g

2,2 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli