Marja-valkosuklaamousse

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplliivatelehti
100 gvalkosuklaata
2 dlkuohukermaa
1 kplkananmuna
3 rklsokeria
200 gmarjoja

Valmistus

  1. 1

    Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Rouhi suklaa. Lorauta tilkka kermaa pieneen kasariin ja kuumenna kiehumispisteeseen. Liuota kermaan puristettu liivatelehti ja paloiteltu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Vaahdota loppu kerma toisessa kulhossa. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jäähtynyt valkosuklaaseos. Nostele joukkoon kermavaahto ja marjat. Siirrä mousse viileään noin tunniksi ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä