Marja-valkosuklaamousse | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marja-valkosuklaamousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Liivatelehti
100 g
Valkosuklaata
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Sokeria
200 g
Marjoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Rouhi suklaa. Lorauta tilkka kermaa pieneen kasariin ja kuumenna kiehumispisteeseen. Liuota kermaan puristettu liivatelehti ja paloiteltu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Vaahdota loppu kerma toisessa kulhossa. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jäähtynyt valkosuklaaseos. Nostele joukkoon kermavaahto ja marjat. Siirrä mousse viileään noin tunniksi ennen tarjoamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1607

384

27,8 g

17,3 g

27,3 g

26,3 g

2,0 g

5,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli