Marokkolainen uunibroileri

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gbroilerin koipi-reisiä
3 rklöljyä
3 kplvalkosipulin kynttä
1 tlpaprikaa
2 tlchiilmausteseosta
1/4 tlkanelia
1 tljauhettua korianteria
1 tljuustokuminaa
1/2 tlmustapippuria
1 1/2 tlsuolaa
1/2 kplsitruunan mehu
1 rklsiirappia tai hunajaa
1 rklsoijaa

Valmistus

  1. 1

    Puolita koipireidet ja pane muovipussiin. Tee muista aineksista mausteliemi ja kaada broileripalojen päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    800 gbroilerin koipi-reisiä
    1 rklsoijaa
    1 rklsiirappia tai hunajaa
    1/2 kplsitruunan mehu
    3 rklöljyä
    1/2 tlmustapippuria
    1 tljauhettua korianteria
    1 1/2 tlsuolaa
    1 tlpaprikaa
    2 tlchiilmausteseosta
    1/4 tlkanelia
    1 tljuustokuminaa
    3 kplvalkosipulin kynttä
  2. 2

    Kaada pussin sisältö uunivuokaan. Lisää pohjalle tilkka vettä. Kypsennä broileria 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa paprikapaloilla ja rusinoilla höystetyn couscousin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulin kynttä, 1 tl Paprikaa, 2 tl Chiilmausteseosta, 0,25 tl Kanelia, 1 tl Jauhettua korianteria, 1 tl Juustokuminaa, 0,5 tl Mustapippuria, 1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
10.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä