Mätilajitelma

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
150 gsiian, muikun ja kirjolohen mätiä
merisuolaa
1 kplsalaattisipuli
2 rklruohosipulisilppua

Kastike :

1 kpl(1,2 dl) smetanaa
1 rklsitruunamehua
ripaus sitruuna- ja valkopippuria

Koristeluun :

sitruunaviipaleita

Lisäksi :

paahdettua tummaa leipää

Valmistus

  1. 1

    Osta mädit pakastettuina ja sulata ne hitaasti jääkaapissa. Pakastus tuhoaa mädeissä mahdollisesti olevat loisten aiheuttajat. Jos mädit eivät ole olleet pakastimessa, pakasta ne ensin ainakin vuorokaudeksi. Kysy kaupasta pakastuksesta, samoin mätien suolaisuudesta!150 g mätiä sulaa rasiassaan jääkaapissa vajaassa vuorokaudessa. Mausta mädit suolattuina. Asettele ne ryhmiksi laakealle lasivadille ja silppua keskelle miedonmakuista sipulia. Koristele keko ruohosipulisilpulla.Sekoita kastike maustaen smetanasta ja tarjoa halukkaille lisäksi tummaa leipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Yhteishyvä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025