Mätileivät

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Pienet mätileivät syntyvät tuossa tuokiossa. Niillä voi herkutella juhlavammin alkupalana vieraiden kanssa tai rennommin perheen kesken viikonlopun iltapalana. Jos käytät pakastettua mätiä, ota se jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gkirjolohenmätiä (pakaste)
8 kpl(viipaletta) saaristolaisleipää
1 kplpunasipuli
1/4 kplruukkua ruohosipulia
1 dlranskankermaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata mäti jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    100 gkirjolohenmätiä (pakaste)
  2. 2

    Kumoa sulanut mäti siivilään valumaan.

  3. 3

    Leikkaa leipäviipaleet suupaloiksi. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.

    MääräAinesosa
    8 kpl(viipaletta) saaristolaisleipää
    1 kplpunasipuli
    1/4 kplruukkua ruohosipulia
  4. 4

    Annostele ruisleiville ranskankermaa ja mätiä. Viimeistele leivät puna- ja ruohosipulilla sekä ripauksella mustapippuria.

    MääräAinesosa
    1 dlranskankermaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä