Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mätileivät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pienet mätileivät syntyvät tuossa tuokiossa. Niillä voi herkutella juhlavammin alkupalana vieraiden kanssa tai rennommin perheen kesken viikonlopun iltapalana. Jos käytät pakastettua mätiä, ota se jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä.

Ainekset

100 g
(1 prk) kirjolohenmätiä (pakaste)
8 kpl
(viipaletta) saaristolaisleipää tai limppua (esim. Maalahden limppu)
1 kpl
(pieni) punasipuli
1/4 kpl
(ruukkua) ruohosipulia
1 dl
ranskankermaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata mäti jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.

100 g
(1 prk) kirjolohenmätiä (pakaste)
2

Kumoa sulanut mäti siivilään valumaan.

3

Leikkaa leipäviipaleet suupaloiksi. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.

8 kpl
(viipaletta) saaristolaisleipää tai limppua (esim. Maalahden limppu)
1 kpl
(pieni) punasipuli
1/4 kpl
(ruukkua) ruohosipulia
4

Annostele ruisleiville ranskankermaa ja mätiä. Viimeistele leivät puna- ja ruohosipulilla sekä ripauksella mustapippuria.

1 dl
ranskankermaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 25.10.2006
|
Muokattu: 26.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

221

925

6,5 g

3,3 g

28,5 g

9,8 g

4,3 g

9,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli