Mätimousse leivälle

Mätimoussella päällystetyt limppuviipaleet ovat voileipäpöydän klassikko.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(100 g) mätiä
1 kpl(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dlranskankermaa
2 rklhienonnettua ruohosipulia
sitruunan raastettu kuori
1 rklsitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

limppuviipaleita
hienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Sulata ja valuta mäti siivilässä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää ruohosipuli, pestyn sitruunan kuori ja sitruunamehu. Mausta pippurilla. Sekoita joukkoon puolet mädistä.

    Nostele seosta limppuviipaleiden päälle ja koristele lopulla mädillä sekä ruohosipulilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Hienonnettua ruohosipulia, Sitruunan raastettu kuori, 1 rkl Sitruunamehua, Rouhittua mustapippuria, Limppuviipaleita, Hienonnettua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
5.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025