Mätimousse leivälle | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mätimousse leivälle

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mätimoussella päällystetyt limppuviipaleet ovat voileipäpöydän klassikko.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(100 g) mätiä
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Ranskankermaa
2 rkl
Hienonnettua ruohosipulia
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

Limppuviipaleita
Hienonnettua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata ja valuta mäti siivilässä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää ruohosipuli, pestyn sitruunan kuori ja sitruunamehu. Mausta pippurilla. Sekoita joukkoon puolet mädistä.

Nostele seosta limppuviipaleiden päälle ja koristele lopulla mädillä sekä ruohosipulilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 18.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

251

60

5,8 g

3,8 g

0,7 g

0,7 g

1,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua ruohosipulia,

Sitruunan raastettu kuori,

1 rkl Sitruunamehua,

Rouhittua mustapippuria,

Limppuviipaleita,

Hienonnettua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli