Maukas gazpacho
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Poista kannat ja halutessasi koverra siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Siirrä kasvikset kulhoon. Mittaa päälle öljy, etikka, sokeri ja suola. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1–2 tunniksi. Siirrä kasvikset tehosekoittimeen. Soseuta melko tasaiseksi. Lisää mehu, vesi ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoa jääkylmänä esimerkiksi alkupalaksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
97
405
7,0 g
1,0 g
5,5 g
5,3 g
2,3 g
1,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
Merisuolahiutaleita,
1 - 2 dl Kiviennäisvettä,
Muutama tippa tabascoa (halutessasi),
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli