Maukas gazpacho

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gtomaatteja
1/2 kplpientä sipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplpunaista paprikaa
1/2 kplkurkkua
2 rklneitsytoliiviöljyä
2 rklpunaviinietikkaa
1 tlsokeria
merisuolahiutaleita

Lisäksi

1 dltomaattimehua
1 - 2 dlkiviennäisvettä
muutama tippa tabascoa (halutessasi)
rouhittua mustapippuria
2 rklsilputtua tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise tomaatit. Poista kannat ja halutessasi koverra siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Siirrä kasvikset kulhoon. Mittaa päälle öljy, etikka, sokeri ja suola. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1–2 tunniksi. Siirrä kasvikset tehosekoittimeen. Soseuta melko tasaiseksi. Lisää mehu, vesi ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoa jääkylmänä esimerkiksi alkupalaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, Merisuolahiutaleita, 1 - 2 dl Kiviennäisvettä, Muutama tippa tabascoa (halutessasi), Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025