Maukas gazpacho | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ainekset

250 g
Tomaatteja
1/2 kpl
Pientä sipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Punaista paprikaa
1/2 kpl
Kurkkua
2 rkl
Neitsytoliiviöljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Sokeria
Merisuolahiutaleita

lisäksi

1 dl
Tomaattimehua
1 - 2 dl
Kiviennäisvettä
Muutama tippa tabascoa (halutessasi)
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Silputtua tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise tomaatit. Poista kannat ja halutessasi koverra siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Siirrä kasvikset kulhoon. Mittaa päälle öljy, etikka, sokeri ja suola. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1–2 tunniksi. Siirrä kasvikset tehosekoittimeen. Soseuta melko tasaiseksi. Lisää mehu, vesi ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoa jääkylmänä esimerkiksi alkupalaksi.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

392

94

7,0 g

1,0 g

5,3 g

5,0 g

1,8 g

0,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Merisuolahiutaleita,

1 - 2 dl Kiviennäisvettä,

Muutama tippa tabascoa (halutessasi),

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli