Mausteinen kasslerpaisti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteinen kasslerpaisti

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

1 3/5 kg
Porsaan kassleria
2 tl
Suolaa

LIEMI

2 kpl
Sipulia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 l
Lihalientä (kuutiosta tai fondista)
4 dl
Omenatäysmehua
2 dl
Ketjap manis -soijakastiketta
1 1/2 dl
Fariinisokeria
6 kpl
Kokonaista neilikkaa

LISÄKSI

5 - 6 rkl
Kastikesuurusta

Näin teet

1

Ota kassler huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Jos liha on marinoitu, huuhtele se ja kuivaa talouspaperilla. Vähennä myös suolan määrää. Ruskista kassler pannussa. Hiero suola lihan pintaan ja nosta liha uunipataan. Lisää kuoritut ja pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä muut liemiainekset. Hauduta liha mureaksi, ylikypsäksi 150-asteisessa uunissa noin 3-4 tuntia. Valele lihaa liemellä kypsentämisen aikana muutamia kertoja. Kääri liha folioon 15 minuutiksi ja viipaloi se. Siivilöi liemi kattilaan ja lisää kastikesuurus koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittain. Tarjoa kastike lihan kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 15.5.2019