Mausteinen liha-juurespata

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Hauduta maukas liha-juurespata. Juurespadan liemeen tulee olutta ja mausteeksi mm. tuoretta inkivääriä. Tarjoa vaikkapa perunamuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(600 g) karjalanpaistilihaa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
1 kplpalsternakka
2 kpllaakerinlehteä
1 kplkanelitanko
pala tuoretta inkivääriä
2 rklfariinisokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kpl(33 cl) olutta
2 dllihalientä

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit viimeisten ruskistettujen lihojen joukkoon ja kääntele hetki. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää ainekset pataan. Lisää mausteet ja olut sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja anna kypsyä hiljalleen 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

  2. 2

    Kuori ja paloittele juurekset. Lisää ainekset pataan.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    1 kplpalsternakka
  3. 3

    Lisää mausteet ja olut sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja anna kypsyä hiljalleen 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 kpllaakerinlehteä
    1 kplkanelitanko
    pala tuoretta inkivääriä
    2 rklfariinisokeria
    suolaa
    1 kpl(33 cl) olutta
    2 dllihalientä
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
13.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025