Mausteinen liha-juurespata
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Hauduta maukas liha-juurespata. Juurespadan liemeen tulee olutta ja mausteeksi mm. tuoretta inkivääriä. Tarjoa vaikkapa perunamuusin kanssa.
| 1 kpl | (600 g) karjalanpaistilihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | (33 cl) olutta |
| 2 dl | lihalientä |
- 1.
Ruskista lihat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit viimeisten ruskistettujen lihojen joukkoon ja kääntele hetki. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää ainekset pataan. Lisää mausteet ja olut sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja anna kypsyä hiljalleen 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
- 2.
Kuori ja paloittele juurekset. Lisää ainekset pataan.
- 3.
Lisää mausteet ja olut sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja anna kypsyä hiljalleen 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Mausteinen liha-juurespata
Hauduta maukas liha-juurespata. Juurespadan liemeen tulee olutta ja mausteeksi mm. tuoretta inkivääriä. Tarjoa vaikkapa perunamuusin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (600 g) karjalanpaistilihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | (33 cl) olutta |
| 2 dl | lihalientä |
Valmistus
- 1
Ruskista lihat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit viimeisten ruskistettujen lihojen joukkoon ja kääntele hetki. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää ainekset pataan. Lisää mausteet ja olut sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja anna kypsyä hiljalleen 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
- 2
Kuori ja paloittele juurekset. Lisää ainekset pataan.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 1 kpl palsternakka - 3
Lisää mausteet ja olut sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja anna kypsyä hiljalleen 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 kpl laakerinlehteä 1 kpl kanelitanko pala tuoretta inkivääriä 2 rkl fariinisokeria suolaa 1 kpl (33 cl) olutta 2 dl lihalientä rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












