Mausteinen liha-juurespata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Liha-juurespata

Mausteinen liha-juurespata

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hauduta maukas liha-juurespata. Juurespadan liemeen tulee olutta ja mausteeksi mm. tuoretta inkivääriä. Tarjoa vaikkapa perunamuusin kanssa.

Ainekset

1 kpl
(600 g) karjalanpaistilihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Kanelitanko
Pala tuoretta inkivääriä
2 rkl
Fariinisokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(33 cl) olutta
2 dl
Lihalientä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista lihat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit viimeisten ruskistettujen lihojen joukkoon ja kääntele hetki. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää ainekset pataan. Lisää mausteet ja olut sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja anna kypsyä hiljalleen 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

2

Kuori ja paloittele juurekset. Lisää ainekset pataan.

2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
3

Lisää mausteet ja olut sekä lihalientä sen verran, että lihat peittyvät. Peitä pata kannella ja anna kypsyä hiljalleen 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Kanelitanko
Pala tuoretta inkivääriä
2 rkl
Fariinisokeria
Suolaa
1 kpl
(33 cl) olutta
2 dl
Lihalientä
Rouhittua mustapippuria
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.