Mittaa öljy isoon paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu ja loppuu miltei kokonaan. Nosta kattila pois levyltä.
Pilko voi pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes voi alkaa ruskistua kullanruskeaksi. Kaada voi heti toiseen astiaan niin, että sakka jää kattilaan. Voit tarvittaessa käyttää apuna teesiivilää. Kääntele voisula ja mausteet popcorneihin. Tarjoa popparit vasta valmistettuina.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4262
1018
109,0 g
55,0 g
9,0 g
1,0 g
1,0 g
3,0 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vastarouhittua mustapippuria,
2 tl Rosmariinia,
1 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli