Mittaa öljy isoon paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu ja loppuu miltei kokonaan. Nosta kattila pois levyltä.
Pilko voi pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes voi alkaa ruskistua kullanruskeaksi. Kaada voi heti toiseen astiaan niin, että sakka jää kattilaan. Voit tarvittaessa käyttää apuna teesiivilää. Kääntele voisula ja mausteet popcorneihin. Tarjoa popparit vasta valmistettuina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1018
4262
109,0 g
55,0 g
9,0 g
1,0 g
1,0 g
3,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vastarouhittua mustapippuria,
2 tl Rosmariinia,
1 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli