Mausteiset paahtovoipopcornit

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ruskistetun voin pähkinäinen aromi tekee näistä poppareista erityisen hienostuneen herkun. Jos et välitä rosmariinista, kokeile mausteeksi oreganoa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 rklöljyä
1 kplpopcornin jyviä
100 gvoita
1 tlvastarouhittua mustapippuria
2 tlrosmariinia
1 tlsormisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa öljy isoon paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu ja loppuu miltei kokonaan. Nosta kattila pois levyltä.

    Pilko voi pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes voi alkaa ruskistua kullanruskeaksi. Kaada voi heti toiseen astiaan niin, että sakka jää kattilaan. Voit tarvittaessa käyttää apuna teesiivilää.  Kääntele voisula ja mausteet popcorneihin. Tarjoa popparit vasta valmistettuina.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Vastarouhittua mustapippuria, 2 tl Rosmariinia, 1 tl Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Juho Salminen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä