Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteiset paahtovoipopcornit

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Ruskistetun voin pähkinäinen aromi tekee näistä poppareista erityisen hienostuneen herkun. Jos et välitä rosmariinista, kokeile mausteeksi oreganoa.

Ainekset

2 rkl
Öljyä
1 kpl
Popcornin jyviä
100 g
Voita
1 tl
Vastarouhittua mustapippuria
2 tl
Rosmariinia
1 tl
Sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa öljy isoon paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu ja loppuu miltei kokonaan. Nosta kattila pois levyltä.

Pilko voi pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes voi alkaa ruskistua kullanruskeaksi. Kaada voi heti toiseen astiaan niin, että sakka jää kattilaan. Voit tarvittaessa käyttää apuna teesiivilää.  Kääntele voisula ja mausteet popcorneihin. Tarjoa popparit vasta valmistettuina.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Juho Salminen
Julkaistu: 25.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1018

4262

109,0 g

55,0 g

9,0 g

1,0 g

1,0 g

3,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vastarouhittua mustapippuria,

2 tl Rosmariinia,

1 tl Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli