Mehevä jauheliha-punajuuripiiras - Yhteishyvä

Mehevä jauheliha-punajuuripiiras

???
Annokset
10
Täytä suolainen piirakka jauhelihalla, punajuuriraasteella ja juustolla. Tarjoile piiras lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Paprikajauhetta
2 rkl
Kermaa tai vettä

TÄYTE

400 g
Paistijauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Maustepippuria
2 kpl
Punajuurta suikaleina
2 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Kermaa
1 - 2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Sekoita vehnäjauhot ja mausteet. Nypi ne pehmeän rasvan kanssa sekaisin. Lisää kerma tai vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun (halkaisijaltaan 25–26 cm) piirakkavuokaan. Nosta hetkeksi kylmään.

Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste jauhelihan joukkoon ja levitä vuoan pohjalle. Sekoita munat ja kerma keskenään ja valuta piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista uunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa