Mehevät lihapullat
30 min

Nappaa talteen!
Lihapullat mehevöitetään raastetulla omenalla ja maustetaan oreganolla ja mintulla. Viimeisen silauksen pyöryköille antaa maukas glaseerauskastike.
| 200 g | (1 kpl) omena |
| 1 dl | vettä |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | possun jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 tl | suolaa |
| 3/4 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | kuivattua minttua |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Glaseerauskastike | |
| 3/4 dl | omenamehua |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 tl | fariinisokeria |
| 1 tl | sinappia |
| Pinnalle | |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
- 1.
Kuori ja raasta omena. Purista raasteesta ¾ dl omenamehua glaseerausta varten.
- 2.
Sekoita omenaraaste, vesi ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita korppujauhoseokseen valkosipuli, jauheliha, kananmuna ja mausteet.
- 4.
Valmista glaseerauskastike sekoittamalla omenamehu, soija, sokeri ja sinappi keskenään.
- 5.
Pyöritä massasta pullia. Paista pyöryköitä öljyssä paistinpannulla 10–15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Lisää lopuksi kastike. Jatka paistamista muutama minuutti.
- 6.
Viimeistele lihapullat seesaminsiemenillä ja viipaloidulla kesäsipulilla. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
Lihapullat mehevöitetään raastetulla omenalla ja maustetaan oreganolla ja mintulla. Viimeisen silauksen pyöryköille antaa maukas glaseerauskastike.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 kpl) omena |
| 1 dl | vettä |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | possun jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 tl | suolaa |
| 3/4 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | kuivattua minttua |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Glaseerauskastike | |
| 3/4 dl | omenamehua |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 tl | fariinisokeria |
| 1 tl | sinappia |
Pinnalle | |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
Valmistus
- 1
Kuori ja raasta omena. Purista raasteesta ¾ dl omenamehua glaseerausta varten.
Määrä Ainesosa 200 g (1 kpl) omena - 2
Sekoita omenaraaste, vesi ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 3/4 dl korppujauhoja - 3
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita korppujauhoseokseen valkosipuli, jauheliha, kananmuna ja mausteet.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 400 g possun jauhelihaa 1 kpl kananmuna 3/4 tl suolaa 3/4 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl kuivattua minttua - 4
Valmista glaseerauskastike sekoittamalla omenamehu, soija, sokeri ja sinappi keskenään.
Määrä Ainesosa 3/4 dl omenamehua 2 rkl soijakastiketta 2 tl fariinisokeria 1 tl sinappia - 5
Pyöritä massasta pullia. Paista pyöryköitä öljyssä paistinpannulla 10–15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Lisää lopuksi kastike. Jatka paistamista muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 6
Viimeistele lihapullat seesaminsiemenillä ja viipaloidulla kesäsipulilla. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl seesaminsiemeniä 1 kpl kesäsipuli varsineen
Kypsennä lihapullat 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Keitä sillä välin glaseerauskastiketta pienessä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota lihapullat uunista ja sivele niille kastike. Jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia.
Ravintosisältö
76
Energiaa kcal
316
Energiaa kj
4,7 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
76
Energiaa kcal
316
Energiaa kj
4,7 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























