Merimiespata - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Merimiespata

Merimiespata
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Merimiespihviksikin kutsuttu liha-perunapata on klassikkoruoka, jonka herkullisen maun salaisuus piilee oluessa ja huolellisessa haudutuksessa.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
naudanpaistia (esim. sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
1 rkl
Voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 tl
Suolaa
10 kpl
kokonaista mustapippuria
3 3/10 dl
(1 pullo) olutta
2 kpl
Sipulia
1 kg
Perunoita
8 dl
Lihalientä

Vinkki: Pata säilyy pari päivää jääkaapissa. Jos valmistat ruoan valurautapadassa, siirrä se toiseen astiaan säilytyksen ajaksi.

Näin teet

1

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaiton aloittamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Ruskista lihaviipaleet useassa erässä paistinpannulla voi-öljyseoksessa.

600 g
naudanpaistia (esim. sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
1 rkl
Voita
1 rkl
rypsiöljyä
2

Siirrä lihat kattilaan ja huuhtele pannu vesitilkalla. Kaada vesi pannusta lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää olut kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljaa kiehuen noin 20 minuuttia.

1 1/2 tl
Suolaa
10 kpl
kokonaista mustapippuria
3 3/10 dl
(1 pullo) olutta
3

Säädä uuni 175 asteeseen. Lihojen kiehuessa kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kuori ja viipaloi perunat. Laita peruna- ja sipuliviipaleet haudutettujen lihojen kanssa uunipataan kerroksittain. Kaada kattilan liemi pataan ja lisää sen verran lihalientä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa uunissa noin 1 ½ tuntia.

2 kpl
Sipulia
1 kg
Perunoita
8 dl
Lihalientä
Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 27.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g196 g
Proteiinia25 g151 g
Rasvaa8 g49 g
Kuituja2 g11 g
Energiaa kj1376 8257
Energiaa kcal329 1971

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 10 kpl kokonaista mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g196 g
Proteiinia25 g151 g
Rasvaa8 g49 g
Kuituja2 g11 g
Energiaa kj1376 8257
Energiaa kcal329 1971

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 10 kpl kokonaista mustapippuria

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.