Merimiespata - Yhteishyvä

Merimiespata

Merimiespata
Annokset
6
Tuhti merimiespata hautuu pitkään.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Naudan ulkopaistia
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
2 kpl
Sipulia
1 tl
Sokeria
1 kg
Perunoita
8 dl
Lihalientä
1 kpl
Pullo olutta

Näin teet

1

Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Ruskista lihaviipaleet paistinpannulla voi-öljyssä. Nosta lihat pataan ja mausta suolalla ja pippurilla.

600 g
Naudan ulkopaistia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita
2

Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Kuullota niitä pannulla hetken aikaa sokerin kanssa ja lisää ne pataan lihojen päälle. Kaada päälle kuuma lihaliemi ja hauduta lihoja miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia.

2 kpl
Sipulia
8 dl
Lihalientä
3

Kuori ja viipaloi perunat. Lisää ne haudutettujen lihojen kanssa pataan kerroksittain. Kaada päälle olut ja kypsennä pataa uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia.

1 kg
Perunoita
1 kpl
Pullo olutta
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 2.1.2005
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa