Merimiespihvi jauhelihasta

Merimiespihvi on helppo ja edullinen pataruoka, jota valmistaa kätevästi kerralla isommankin määrän.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkiinteitä- tai yleisperunoita
2 kplsipulia
300 gsika-nautajauhelihaa
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
2 tlsinappia
4 dlvettä (osa olutta)
1 kpllihaliemikuutio
3 kplmaustepippuria
1 - 2 kpllaakerinlehteä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa perunat viipaleiksi ja sipulit renkaiksi. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta 8 pullaa ja litistä ne pikkupihveiksi. Ruskista pihvit pannulla.

    MääräAinesosa
    1 kgkiinteitä- tai yleisperunoita
    2 kplsipulia
    300 gsika-nautajauhelihaa
    1 kplkananmuna
    1/2 tlmustapippuria
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Levitä puolet perunoista ja sipulirenkaat uunivuoan pohjalle. Mausta kevyesti suolalla. Lisää päälle pihvit ja sivele niiden pintaan sinappi. Lisää loput perunat. Kuumenna vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Kaada liemi vuokaan, lisää pippurit ja laakerinlehti. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    2 tlsinappia
    4 dlvettä (osa olutta)
    1 kpllihaliemikuutio
    1/2 tlmustapippuria
    1 - 2 kpllaakerinlehteä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0.5 tl Mustapippuria, 3 kpl Maustepippuria, 1 - 2 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
8.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä