Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Merimiespihvi jauhelihasta

Merimiespihvi jauhelihasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Merimiespihvi on helppo ja edullinen pataruoka, jota valmistaa kätevästi kerralla isommankin määrän.

Ainekset

1 kg
Kiinteitä- tai yleisperunoita
2 kpl
Sipulia
300 g
Sika-nautajauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 tl
Sinappia
4 dl
Vettä (osa olutta)
1 kpl
Lihaliemikuutio
3 kpl
Maustepippuria
1 - 2 kpl
Laakerinlehteä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa perunat viipaleiksi ja sipulit renkaiksi. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta 8 pullaa ja litistä ne pikkupihveiksi. Ruskista pihvit pannulla.

1 kg
Kiinteitä- tai yleisperunoita
2 kpl
Sipulia
300 g
Sika-nautajauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
2

Levitä puolet perunoista ja sipulirenkaat uunivuoan pohjalle. Mausta kevyesti suolalla. Lisää päälle pihvit ja sivele niiden pintaan sinappi. Lisää loput perunat. Kuumenna vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Kaada liemi vuokaan, lisää pippurit ja laakerinlehti. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

1 tl
Suolaa
2 tl
Sinappia
4 dl
Vettä (osa olutta)
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Mustapippuria
1 - 2 kpl
Laakerinlehteä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

434

1815

18,8 g

7,0 g

38,3 g

6,3 g

2,5 g

20,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

3 kpl Maustepippuria,

1 - 2 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli