Merimiespihvi jauhelihasta | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Merimiespihvi jauhelihasta

Merimiespihvi jauhelihasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Merimiespihvi on helppo ja edullinen pataruoka, jota valmistaa kätevästi kerralla isommankin määrän.

Ainekset

1 kg
Kiinteitä- tai yleisperunoita
2 kpl
Sipulia
300 g
Sika-nautajauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 tl
Sinappia
4 dl
Vettä (osa olutta)
1 kpl
Lihaliemikuutio
3 kpl
Maustepippuria
1 - 2 kpl
Laakerinlehteä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa perunat viipaleiksi ja sipulit renkaiksi. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta 8 pullaa ja litistä ne pikkupihveiksi. Ruskista pihvit pannulla.

1 kg
Kiinteitä- tai yleisperunoita
2 kpl
Sipulia
300 g
Sika-nautajauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
2

Levitä puolet perunoista ja sipulirenkaat uunivuoan pohjalle. Mausta kevyesti suolalla. Lisää päälle pihvit ja sivele niiden pintaan sinappi. Lisää loput perunat. Kuumenna vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Kaada liemi vuokaan, lisää pippurit ja laakerinlehti. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

1 tl
Suolaa
2 tl
Sinappia
4 dl
Vettä (osa olutta)
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Mustapippuria
1 - 2 kpl
Laakerinlehteä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1815

434

18,8 g

7,0 g

38,3 g

6,3 g

2,5 g

20,0 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

3 kpl Maustepippuria,

1 - 2 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli