Miedosti tulinen kurpitsapiirakka - Yhteishyvä

Miedosti tulinen kurpitsapiirakka

???
Annokset
8
Chili antaa potkua miedonmakuiselle kurpitsapiirakalle.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Levyä pakastevoitaikinaa (n. 400 g)

TÄYTE

1/2 kg
Talvikurpitsaa
1 dl
Kermaa
1/2 - 1 tl
Chilijauhetta
4 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
Muskottipähkinää
1 1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Näin teet

1

Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Kauli taikinalevyt yhtenäiseksi pohjaksi jauhotetulla pöydällä. Laita pohja piirasvuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla (halk. n. 20 x 34 cm) niin, että taikinaa tulee myös reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä vähässä vedessä täysin kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää joukkoon kerma ja chilijauhe. Soseuta sauvasekoittimella.
Sekoita hieman jäähtyneeseen soseeseen kananmunat. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä alatasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Resepti
Kaisa Nieminen
Kuvat
Sami Repo
Julkaistu: 6.10.2015
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g14 g
Proteiinia4 g34 g
Rasvaa7 g56 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj369 2948
Energiaa kcal88 704

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Levyä pakastevoitaikinaa (n. 400 g)

  • 0,5 - 1 tl Chilijauhetta

  • 0,25 tl Muskottipähkinää

  • 1,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g14 g
Proteiinia4 g34 g
Rasvaa7 g56 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj369 2948
Energiaa kcal88 704

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Levyä pakastevoitaikinaa (n. 400 g)

  • 0,5 - 1 tl Chilijauhetta

  • 0,25 tl Muskottipähkinää

  • 1,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl Mustapippuria

Resepti
Kaisa Nieminen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.