Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Miedosti tulinen kurpitsapiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Chili antaa potkua miedonmakuiselle kurpitsapiirakalle.

Ainekset

4 kpl
Levyä pakastevoitaikinaa (n. 400 g)

Täyte

1/2 kg
Talvikurpitsaa
1 dl
Kermaa
1/2 - 1 tl
Chilijauhetta
4 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
Muskottipähkinää
1 1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Kauli taikinalevyt yhtenäiseksi pohjaksi jauhotetulla pöydällä. Laita pohja piirasvuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla (halk. n. 20 x 34 cm) niin, että taikinaa tulee myös reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä vähässä vedessä täysin kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää joukkoon kerma ja chilijauhe. Soseuta sauvasekoittimella.
Sekoita hieman jäähtyneeseen soseeseen kananmunat. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä alatasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 6.10.2015
|
Muokattu: 23.7.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

88

369

7,0 g

3,5 g

1,8 g

1,6 g

1,3 g

4,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Levyä pakastevoitaikinaa (n, 400 g) ,

0,5 - 1 tl Chilijauhetta,

0,25 tl Muskottipähkinää,

1,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli