Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Kauli taikinalevyt yhtenäiseksi pohjaksi jauhotetulla pöydällä. Laita pohja piirasvuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla (halk. n. 20 x 34 cm) niin, että taikinaa tulee myös reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä vähässä vedessä täysin kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää joukkoon kerma ja chilijauhe. Soseuta sauvasekoittimella.
Sekoita hieman jäähtyneeseen soseeseen kananmunat. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä alatasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
369
88
7,0 g
3,5 g
1,8 g
1,6 g
1,3 g
4,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Levyä pakastevoitaikinaa (n, 400 g) ,
0,5 - 1 tl Chilijauhetta,
0,25 tl Muskottipähkinää,
1,5 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli