Miedosti tulinen kurpitsapiirakka

Chili antaa potkua miedonmakuiselle kurpitsapiirakalle.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
4 kpllevyä pakastevoitaikinaa (n. 400 g)

Täyte

1/2 kgtalvikurpitsaa
1 dlkermaa
1/2 - 1 tlchilijauhetta
4 kplkananmunaa
1/4 tlmuskottipähkinää
1 1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Kauli taikinalevyt yhtenäiseksi pohjaksi jauhotetulla pöydällä. Laita pohja piirasvuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla (halk. n. 20 x 34 cm) niin, että taikinaa tulee myös reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
    Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä vähässä vedessä täysin kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää joukkoon kerma ja chilijauhe. Soseuta sauvasekoittimella.
    Sekoita hieman jäähtyneeseen soseeseen kananmunat. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä alatasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Levyä pakastevoitaikinaa (n. 400 g) , 0,5 - 1 tl Chilijauhetta, 0,25 tl Muskottipähkinää, 1,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä