Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Misopavut

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Pannulla höyrytetyt pavut maustetaan suolaisen umamisella misotahnalla. Koukuttavat pavut viimeistellään pangrattatolla eli rapeaksi paistetulla leipämurulla.

Ainekset

200 g
vihreitä papuja (tuoreita tai pakaste)
3/4 dl
vettä
1 rkl
misotahnaa
1 rkl
voita
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
vaahterasiirappia

Pangrattato-leipämuru

1/2 dl
pankojauhoja
2 tl
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista pangrattato. Paista pankojauhot voissa pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. Siirrä pangrattato lautaselle ja pyyhi pannu.

2 tl
voita
1/2 dl
pankojauhoja
2

Huuhtele pavut ja poista kannat. Kiehauta paistinpannulla vesi ja lisää pavut. Kypsennä papuja kannen alla höyryssä noin 4 minuuttia. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Lisää pannulle misotahna, voi, sitruunanmehu ja siirappi. Kuumenna muutama minuutti samalla sekoittaen.

200 g
vihreitä papuja (tuoreita tai pakaste)
3/4 dl
vettä
1 rkl
misotahnaa
1 rkl
voita
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
vaahterasiirappia
3

Levitä pavut tarjoilulautaselle ja viimeistele pangrattatolla.

Vinkki: Saat misopavuista vegaanisen, kun korvaat voin vegaanisella margariinilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.7.2024
|
Muokattu: 6.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

180

750

9,5 g

6,0 g

16,5 g

5,5 g

3,0 g

4,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli