Misopavut

arvosana5/5

(3)arviota
2 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Pannulla höyrytetyt pavut maustetaan suolaisen umamisella misotahnalla. Koukuttavat pavut viimeistellään pangrattatolla eli rapeaksi paistetulla leipämurulla.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 gvihreitä papuja (tuoreita tai pakaste)
3/4 dlvettä
1 rklmisotahnaa
1 rklvoita
2 tlsitruunanmehua
1 tlvaahterasiirappia

Pangrattato-leipämuru

1/2 dlpankojauhoja
2 tlvoita

Valmistus

  1. 1

    Valmista pangrattato. Paista pankojauhot voissa pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. Siirrä pangrattato lautaselle ja pyyhi pannu.

    MääräAinesosa
    2 tlvoita
    1/2 dlpankojauhoja
  2. 2

    Huuhtele pavut ja poista kannat. Kiehauta paistinpannulla vesi ja lisää pavut. Kypsennä papuja kannen alla höyryssä noin 4 minuuttia. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Lisää pannulle misotahna, voi, sitruunanmehu ja siirappi. Kuumenna muutama minuutti samalla sekoittaen.

    MääräAinesosa
    200 gvihreitä papuja (tuoreita tai pakaste)
    3/4 dlvettä
    1 rklmisotahnaa
    1 rklvoita
    2 tlsitruunanmehua
    1 tlvaahterasiirappia
  3. 3

    Levitä pavut tarjoilulautaselle ja viimeistele pangrattatolla.

Vinkki: Saat misopavuista vegaanisen, kun korvaat voin vegaanisella margariinilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
29.7.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä