Jauha keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 18 cm). Levitä muruseos pohjalle.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito tuorejuuston kanssa toiseen kulhoon. Pese limetit hyvin. Raasta kuorien vihreä osa kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi.
Kiehauta puolet limetinmehusta pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Lisää loppu limetinmehu sekä halutessasi rommi liivateseokseen.
Valuta liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää hienonnettu minttu sekä vaahdotettu kerma. Nostele tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele mintunlehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
166
694
17,3 g
11,3 g
1,3 g
1,3 g
0,1 g
1,2 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g Digestivekeksejä,
3 kpl Liivatelehteä,
370 g (1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa,
Limetin raastettu kuori,
(2 rkl vaaleaa rommia),
2 rkl Hienonnettua minttua,
Mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli