Mökkiläisen perunarieskat
Kappaleita
9
Valmistusaika
15 min
Ainekset
1 kpl
(80 g) perunasosehiutaleita (mummon)
3 dl
Vettä
2 1/2 dl
Sämpyläjauhoja
1 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
Näin teet
1
Sekoita perunahiutaleista ja kiehuvasta vedestä muusi. Anna hetken aikaa jäähtyä. Sekoita joukkoon sämpyläjauhot, suola ja öljy ja sekoita taikinaksi. Muotoile ohuita pieniä rieskoja ja paista kuivalla paistinpannulla tai muurinpohjapannulla molemmin puolin, kunnes pinta saa kauniin värin. Rieskat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.5.2012
Muokattu: 15.11.2018