Mummon moderni mustikkapiirakka - Yhteishyvä

Mummon moderni mustikkapiirakka

Annokset
20
Sitruunatahnalla raikastettua mustikkapiirakkaa kiertää pullataikinaletti. Jos haluat pienemmän piirakan, puolita ohje ja valmista piirakka pellin sijaan piirasvuokaan.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
4 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
10 - 11 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

2 - 3 rkl
Lemon curd -sitruunatahnaa
3 kpl
(à 200 g) pakastemustikoita
1 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Perunajauhoja

LISÄKSI

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Mintunlehtiä

Näin teet

1

Sulata margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä, lisää margariini ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota 1 tunti.

100 g
Margariinia
4 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
10 - 11 dl
Vehnäjauhoja
2

Säädä uuni 200 asteeseen.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa hieman uunipeltiä pienemmäksi levyksi ja siirrä se kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita, halkaisijaltaan vajaan sentin paksuisia säikeitä. Letitä niistä kolmen säikeen lettejä. Tasaa lettien päät ja tee niistä piirakan reuna.

3

Tiputtele sitruunatahna taikinalevylle ja tasoita lusikalla. Sekoita sokeri ja perunajauhot jäisiin mustikoihin. Levitä marjat piirakkapohjalle. Voitele reunat kananmunalla. Paista piirakka uunin keskitasolla kypsäksi, noin 20–25 minuuttia. Anna vetäytyä pari tuntia.

Ripota mintunlehdet piirakan päälle.

Vinkki: Käytä maidottomassa piirakassa maidotonta margariinia ja vaihda maito kaurajuomaan. Jätä sitruunatahna pois ja viimeistele paistettu piirakka raastetulla sitruunankuorella.

3 kpl
(à 200 g) pakastemustikoita
2 - 3 rkl
Lemon curd -sitruunatahnaa
1/2 dl
Perunajauhoja
1 dl
Hillosokeria
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Mintunlehtiä
Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Satu Kemppainen
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g784 g
Proteiinia6 g113 g
Rasvaa4 g89 g
Kuituja2 g33 g
Energiaa kj946 18924
Energiaa kcal226 4520

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 1 tl Suolaa

  • 1 dl Mintunlehtiä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g784 g
Proteiinia6 g113 g
Rasvaa4 g89 g
Kuituja2 g33 g
Energiaa kj946 18924
Energiaa kcal226 4520

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 1 tl Suolaa

  • 1 dl Mintunlehtiä

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.