Mummon moderni mustikkapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mummon moderni mustikkapiirakka
Play

Mummon moderni mustikkapiirakka

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Sitruunatahnalla raikastettua mustikkapiirakkaa kiertää pullataikinaletti. Jos haluat pienemmän piirakan, puolita ohje ja valmista piirakka pellin sijaan piirasvuokaan.

Ainekset

pohja

100 g
Margariinia
4 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
10 - 11 dl
Vehnäjauhoja

täyte

2 - 3 rkl
Lemon curd -sitruunatahnaa
3 kpl
(à 200 g) pakastemustikoita
1 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Perunajauhoja

lisäksi

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä, lisää margariini ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota 1 tunti.

100 g
Margariinia
4 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
10 - 11 dl
Vehnäjauhoja
2

Säädä uuni 200 asteeseen.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa hieman uunipeltiä pienemmäksi levyksi ja siirrä se kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita, halkaisijaltaan vajaan sentin paksuisia säikeitä. Letitä niistä kolmen säikeen lettejä. Tasaa lettien päät ja tee niistä piirakan reuna.

3

Tiputtele sitruunatahna taikinalevylle ja tasoita lusikalla. Sekoita sokeri ja perunajauhot jäisiin mustikoihin. Levitä marjat piirakkapohjalle. Voitele reunat kananmunalla. Paista piirakka uunin keskitasolla kypsäksi, noin 20–25 minuuttia. Anna vetäytyä pari tuntia.

Ripota mintunlehdet piirakan päälle.

Vinkki: Käytä maidottomassa piirakassa maidotonta margariinia ja vaihda maito kaurajuomaan. Jätä sitruunatahna pois ja viimeistele paistettu piirakka raastetulla sitruunankuorella.

3 kpl
(à 200 g) pakastemustikoita
2 - 3 rkl
Lemon curd -sitruunatahnaa
1/2 dl
Perunajauhoja
1 dl
Hillosokeria
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Mintunlehtiä
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 18.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

946

226

4,5 g

1,1 g

39,2 g

11,8 g

1,6 g

5,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kardemummaa,

1 tl Suolaa,

1 dl Mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli