Mummon moderni mustikkapiirakka

Arvostele resepti
20 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Sitruunatahnalla raikastettua mustikkapiirakkaa kiertää pullataikinaletti. Jos haluat pienemmän piirakan, puolita ohje ja valmista piirakka pellin sijaan piirasvuokaan.

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
4 dlmaitoa
25 g(1/2 kpl) hiivaa
1 kplkananmuna
1 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
10 - 11 dlvehnäjauhoja

Täyte

2 - 3 rkllemon curd -sitruunatahnaa
600 g(3 ps, à 200 g) pakastemustikoita
1 dlhillosokeria
1/2 dlperunajauhoja

Lisäksi

1 kplkananmuna
1 dlmintunlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Sulata margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä, lisää margariini ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota 1 tunti.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    4 dlmaitoa
    25 g(1/2 kpl) hiivaa
    1 kplkananmuna
    1 dlsokeria
    1 tlsuolaa
    1 rklkardemummaa
    10 - 11 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa hieman uunipeltiä pienemmäksi levyksi ja siirrä se kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita, halkaisijaltaan vajaan sentin paksuisia säikeitä. Letitä niistä kolmen säikeen lettejä. Tasaa lettien päät ja tee niistä piirakan reuna.

  3. 3

    Tiputtele sitruunatahna taikinalevylle ja tasoita lusikalla. Sekoita sokeri ja perunajauhot jäisiin mustikoihin. Levitä marjat piirakkapohjalle. Voitele reunat kananmunalla. Paista piirakka uunin keskitasolla kypsäksi, noin 20–25 minuuttia. Anna vetäytyä pari tuntia. Ripota mintunlehdet piirakan päälle.

    MääräAinesosa
    600 g(3 ps, à 200 g) pakastemustikoita
    2 - 3 rkllemon curd -sitruunatahnaa
    1/2 dlperunajauhoja
    1 dlhillosokeria
    1 kplkananmuna
    1 dlmintunlehtiä

Vinkki: Käytä maidottomassa piirakassa maidotonta margariinia ja vaihda maito kaurajuomaan. Jätä sitruunatahna pois ja viimeistele paistettu piirakka raastetulla sitruunankuorella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kardemummaa, 1 dl Mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Satu Kemppainen
9.8.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä