Murekepyörykät wokissa - Yhteishyvä

Murekepyörykät wokissa

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

4 - 5 dl
Kalamurekeseosta
1 - 2 rkl
Tillisilppua
1 tl
Viherpippureita murskattuna
1 rkl
Öljyä

LISÄKSI:

1 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulin kynsi
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Pieni kukkakaali
1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Omena
100 - 200 g
Herneitä tai papuja
1 dl
Auringonkukansiemeniä
Suolaa ja mustapippurirouhetta

Näin teet

1

Sekoita murekeseokseen tillisilppu ja pippurirouhe. Pyöritä seoksesta kylmään veteen kastelluin käsin pullia ja kypsennä ne öljyssä wok-pannulla joka puolelta. Käytä keskilämpöä.Nosta pyörykät sitten hetkeksi pannusta ja kypsennä siinä kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat ja sipuli. Lohko kukkakaali. Paloittele kesäkurpitsa ja omena. Lisää wokkiin öljyä ja paloiteltu valkosipulinkynsi. Kuumenna. Lisää kasviksia erä kerrallaan ja kypsennä ne nopeasti sekoittaen pinnaltaan kypsiksi. Älä kypsennä liikaa.Lisää lopuksi kasvisten sekaan kypsät kalapyörykät, auringonkukansiemenet ja mausteet. Tarjoa heti suoraan wokista.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa