Murekepyörykät wokissa

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 - 5 dlkalamurekeseosta
1 - 2 rkltillisilppua
1 tlviherpippureita murskattuna
1 rklöljyä

Lisäksi:

1 rklöljyä
1 kplvalkosipulin kynsi
2 - 3 kplporkkanaa
1 kplsipuli
1 kplpieni kukkakaali
1 kplkesäkurpitsa
1 kplomena
100 - 200 gherneitä tai papuja
1 dlauringonkukansiemeniä
suolaa ja mustapippurirouhetta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita murekeseokseen tillisilppu ja pippurirouhe. Pyöritä seoksesta kylmään veteen kastelluin käsin pullia ja kypsennä ne öljyssä wok-pannulla joka puolelta. Käytä keskilämpöä.Nosta pyörykät sitten hetkeksi pannusta ja kypsennä siinä kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat ja sipuli. Lohko kukkakaali. Paloittele kesäkurpitsa ja omena. Lisää wokkiin öljyä ja paloiteltu valkosipulinkynsi. Kuumenna. Lisää kasviksia erä kerrallaan ja kypsennä ne nopeasti sekoittaen pinnaltaan kypsiksi. Älä kypsennä liikaa.Lisää lopuksi kasvisten sekaan kypsät kalapyörykät, auringonkukansiemenet ja mausteet. Tarjoa heti suoraan wokista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025