Mustaherukka-suklaakakku

Nappaa talteen!
| Suklaakakku: | |
|---|---|
| 125 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kostutukseen: | |
| 1 dl | mustaherukkamehua |
| Mustaherukkakerros: | |
| 7 kpl | liivatelehteä |
| 2 1/2 dl | mustaherukkaa soseena |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 4 dl | kermaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | vettä |
| Päälle: | |
| 200 g | mustaherukoita |
- 1.
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Kiehauta 1/2 dl vettä,purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon.Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla vuokaa irrotettaessa. Kostuta kakupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua.Ruokalehti 0505
Mustaherukka-suklaakakku
Ainekset (18 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Suklaakakku: | |
| 125 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kostutukseen: | |
| 1 dl | mustaherukkamehua |
Mustaherukkakerros: | |
| 7 kpl | liivatelehteä |
| 2 1/2 dl | mustaherukkaa soseena |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 4 dl | kermaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | vettä |
Päälle: | |
| 200 g | mustaherukoita |
Valmistus
- 1
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Kiehauta 1/2 dl vettä,purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon.Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla vuokaa irrotettaessa. Kostuta kakupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua.Ruokalehti 0505
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












