Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustaherukka-suklaakakku

Fork and knife
18 Annosta
Fork and knife
18 Annosta

Ainekset

Suklaakakku:

125 g
Margariinia
1 1/2 dl
Maitoa
4 rkl
Kaakaojauhetta
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta

Kostutukseen:

1 dl
Mustaherukkamehua

Mustaherukkakerros:

7 kpl
Liivatelehteä
2 1/2 dl
Mustaherukkaa soseena
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
Kermaa
3/4 dl
Sokeria
1/2 dl
Vettä
1 rkl
Vettä

Päälle:

200 g
Mustaherukoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Kiehauta 1/2 dl vettä,purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon.Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla vuokaa irrotettaessa. Kostuta kakupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua.Ruokalehti 0505

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.4.2005
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.