Mustaherukka-suklaakakku - Yhteishyvä

Mustaherukka-suklaakakku

???
Annokset
18
Jaa Somessa

Ainekset

SUKLAAKAKKU:

125 g
Margariinia
1 1/2 dl
Maitoa
4 rkl
Kaakaojauhetta
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUKSEEN:

1 dl
Mustaherukkamehua

MUSTAHERUKKAKERROS:

7 kpl
Liivatelehteä
2 1/2 dl
Mustaherukkaa soseena
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
Kermaa
3/4 dl
Sokeria
1/2 dl
Vettä
1 rkl
Vettä

PÄÄLLE:

200 g
Mustaherukoita

Näin teet

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Kiehauta 1/2 dl vettä,purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon.Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla vuokaa irrotettaessa. Kostuta kakupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua.Ruokalehti 0505

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.4.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa