Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustaherukka-suklaaleivokset

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Leivo tummasta suklaasta ja hillosta. Suussa sulavat mustaherukkaleivokset koristellaan kaakaojauheella.

Ainekset

150 g
Margariinia
100 g
Tummaa suklaata
2 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

2 dl
Mustaherukkahilloa

Koristeeksi

Kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja munat yksitellen. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja sekoita ne taikinaan. Vuoraa uunivuoka (20 x 25 cm) leivinpaperilla. Valuta taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Levitä toiselle kakkulevylle hilloa. Nosta toinen levy kanneksi. Leikkaa paloiksi. Koristele kaakaojauheella.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

273

1143

11,2 g

3,6 g

38,9 g

28,8 g

1,1 g

3,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

1 tl Leivinjauhetta,

Kaakaojauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli