Mustikka-vaniljapiirakka
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmeästä pullataikinasta tulee paras mustikkapiirakan pohja. Vaniljalla maustettu tuorejuusto tekee täytteestä herkullisen. Annoksesta tulee yksi uunipellillinen tai kaksi pientä pyöreää piirakkaa.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (0,5 pkt) hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa) |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
| 7 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | leivontamargariinia |
| 2 tl | hienonnettua kardemummaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 8 dl | mustikoita |
| 200 g | vaniljatuorejuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | sokeria |
| Voiteluun | |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
| Valmiin piirakan pinnalle | |
| 2 dl | mustikoita |
| tomusokeria | |
- 1.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen lopulla. Taikina saa olla pehmeää, mutta ei löysää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
- 2.
Kauli taikina uunipellin tai kahden piirakkavuoan kokoisiksi pohjiksi. Levitä päälle mustikat. Sekoita muna tuorejuustoon, mausta sokerilla ja levitä mustikoiden päälle. Voitele piiraan reunat. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
- 3.
Koristele jäähtyneenä mustikoilla ja tomusokerilla.
Mustikka-vaniljapiirakka
Pehmeästä pullataikinasta tulee paras mustikkapiirakan pohja. Vaniljalla maustettu tuorejuusto tekee täytteestä herkullisen. Annoksesta tulee yksi uunipellillinen tai kaksi pientä pyöreää piirakkaa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (0,5 pkt) hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa) |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
| 7 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | leivontamargariinia |
| 2 tl | hienonnettua kardemummaa |
Täyte | |
| 8 dl | mustikoita |
| 200 g | vaniljatuorejuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | sokeria |
Voiteluun | |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
Valmiin piirakan pinnalle | |
| 2 dl | mustikoita |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen lopulla. Taikina saa olla pehmeää, mutta ei löysää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 25 g (0,5 pkt) hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa) 2 tl hienonnettua kardemummaa 100 g leivontamargariinia 7 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 2 1/2 dl maitoa - 2
Kauli taikina uunipellin tai kahden piirakkavuoan kokoisiksi pohjiksi. Levitä päälle mustikat. Sekoita muna tuorejuustoon, mausta sokerilla ja levitä mustikoiden päälle. Voitele piiraan reunat. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 8 dl mustikoita 1 kpl kananmuna 200 g vaniljatuorejuustoa 3/4 dl sokeria 1/2 kpl kananmunaa - 3
Koristele jäähtyneenä mustikoilla ja tomusokerilla.
Määrä Ainesosa 2 dl mustikoita tomusokeria
Ravintosisältö
549
Energiaa kcal
2295
Energiaa kj
21,1 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,9 g
Hiilihydraatteja
28,1 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
549
Energiaa kcal
2295
Energiaa kj
21,1 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,9 g
Hiilihydraatteja
28,1 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Hienonnettua kardemummaa, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























