Mustikka-vaniljapiirakka

Arvostele resepti
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Pehmeästä pullataikinasta tulee paras mustikkapiirakan pohja. Vaniljalla maustettu tuorejuusto tekee täytteestä herkullisen. Annoksesta tulee yksi uunipellillinen tai kaksi pientä pyöreää piirakkaa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(0,5 pkt) hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
1 tlsuolaa
1 dlsokeria
1/2 kplkananmunaa
7 1/2 dlvehnäjauhoja
100 gleivontamargariinia
2 tlhienonnettua kardemummaa

Täyte

8 dlmustikoita
200 gvaniljatuorejuustoa
1 kplkananmuna
3/4 dlsokeria

Voiteluun

1/2 kplkananmunaa

Valmiin piirakan pinnalle

2 dlmustikoita
tomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen lopulla. Taikina saa olla pehmeää, mutta ei löysää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    25 g(0,5 pkt) hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
    2 tlhienonnettua kardemummaa
    100 gleivontamargariinia
    7 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 kplkananmunaa
    1 dlsokeria
    2 1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Kauli taikina uunipellin tai kahden piirakkavuoan kokoisiksi pohjiksi. Levitä päälle mustikat. Sekoita muna tuorejuustoon, mausta sokerilla ja levitä mustikoiden päälle. Voitele piiraan reunat. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    8 dlmustikoita
    1 kplkananmuna
    200 gvaniljatuorejuustoa
    3/4 dlsokeria
    1/2 kplkananmunaa
  3. 3

    Koristele jäähtyneenä mustikoilla ja tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    2 dlmustikoita
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Hienonnettua kardemummaa, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä