Valmista taikina. Sulata rasva kattilassa.
Anna rasvan jäähtyä hieman ja lisää siihen sokeri.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää rasva-sokeriseos. Sekoita tasaiseksi.
Siirrä 1/4 taikinasta odottamaan kansien valmistusta. Painele muu taikina jauhotetuin sormin joko yhden ison (halk. n. 20 cm) tai kuuden pienen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Yhdistä täytteen mustikat, sokeri ja perunajauhot. Annostele seos vuokiin.
Taputtele loput taikinasta marjojen päälle jauhotetuin sormin niin, että täyte peittyy. Paista pieniä annosvuokia 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 ja isoa 40–45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2545
608
28,7 g
17,8 g
78,0 g
49,2 g
7,8 g
4,8 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
Vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli