Mustikkakukko

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Yhdistä ruis ja mustikka rättänäksi. Paista rukiisesta taikinasta ja sokeroiduista mustikoista pienet mustikkakukkoset tai yksi iso rättänä. Kun teet ison kukon, tuplaa mustikkatäytteen määrä. Tarjoa mustikkakukon kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

200 gmargariinia
1 1/2 dlsokeria
4 1/2 dlruisjauhoja (täysjyvä)
1 tlleivinjauhetta

Täyte

200 g(3 dl) mustikoita
3/4 dlsokeria
1 rklperunajauhoja

Lisäksi

1 rklmargariinia voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata rasva kattilassa. Anna sen jäähtyä hetki ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe seokseen ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta neljäsosa ja siirrä sivuun odottamaan.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    4 1/2 dlruisjauhoja (täysjyvä)
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Voitele uunivuoka (halkaisija 20 cm) tai kuusi muffinivuokaa hyvin. Jaa loppu taikina vuokiin ja painele jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia voiteluun
  3. 3

    Yhdistä täytteen mustikat, sokeri ja perunajauhot. Annostele seos vuokiin. Taputtele erikseen otetusta taikinasta kannet mustikkakukoille.

    MääräAinesosa
    200 g(3 dl) mustikoita
    3/4 dlsokeria
    1 rklperunajauhoja
  4. 4

    Paista isoa rättänää 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia tai pieniä kukkosia noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä