Mustikkakukko
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yhdistä ruis ja mustikka rättänäksi. Paista rukiisesta taikinasta ja sokeroiduista mustikoista pienet mustikkakukkoset tai yksi iso rättänä. Kun teet ison kukon, tuplaa mustikkatäytteen määrä. Tarjoa mustikkakukon kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
| Taikina | |
|---|---|
| 200 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 4 1/2 dl | ruisjauhoja (täysjyvä) |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 200 g | (3 dl) mustikoita |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | margariinia voiteluun |
- 1.
Sulata rasva kattilassa. Anna sen jäähtyä hetki ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe seokseen ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta neljäsosa ja siirrä sivuun odottamaan.
- 2.
Voitele uunivuoka (halkaisija 20 cm) tai kuusi muffinivuokaa hyvin. Jaa loppu taikina vuokiin ja painele jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille.
- 3.
Yhdistä täytteen mustikat, sokeri ja perunajauhot. Annostele seos vuokiin. Taputtele erikseen otetusta taikinasta kannet mustikkakukoille.
- 4.
Paista isoa rättänää 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia tai pieniä kukkosia noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Mustikkakukko
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Yhdistä ruis ja mustikka rättänäksi. Paista rukiisesta taikinasta ja sokeroiduista mustikoista pienet mustikkakukkoset tai yksi iso rättänä. Kun teet ison kukon, tuplaa mustikkatäytteen määrä. Tarjoa mustikkakukon kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 200 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 4 1/2 dl | ruisjauhoja (täysjyvä) |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 200 g | (3 dl) mustikoita |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
Lisäksi | |
| 1 rkl | margariinia voiteluun |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata rasva kattilassa. Anna sen jäähtyä hetki ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe seokseen ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta neljäsosa ja siirrä sivuun odottamaan.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia 1 1/2 dl sokeria 4 1/2 dl ruisjauhoja (täysjyvä) 1 tl leivinjauhetta - 2
Voitele uunivuoka (halkaisija 20 cm) tai kuusi muffinivuokaa hyvin. Jaa loppu taikina vuokiin ja painele jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 1 rkl margariinia voiteluun - 3
Yhdistä täytteen mustikat, sokeri ja perunajauhot. Annostele seos vuokiin. Taputtele erikseen otetusta taikinasta kannet mustikkakukoille.
Määrä Ainesosa 200 g (3 dl) mustikoita 3/4 dl sokeria 1 rkl perunajauhoja - 4
Paista isoa rättänää 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia tai pieniä kukkosia noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
544
Energiaa kcal
2279
Energiaa kj
29,7 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,5 g
Hiilihydraatteja
35,7 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
544
Energiaa kcal
2279
Energiaa kj
29,7 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,5 g
Hiilihydraatteja
35,7 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























