Mustikkakukko
Ainekset
Valmistus
Sulata rasva kattilassa. Anna sen jäähtyä hetki ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe seokseen ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta neljäsosa ja siirrä sivuun odottamaan.
Voitele uunivuoka (halkaisija 20 cm) tai kuusi muffinivuokaa hyvin. Jaa loppu taikina vuokiin ja painele jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille.
Yhdistä täytteen mustikat, sokeri ja perunajauhot. Annostele seos vuokiin. Taputtele erikseen otetusta taikinasta kannet mustikkakukoille.
Paista isoa rättänää 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia tai pieniä kukkosia noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
544
2279
29,7 g
12,8 g
61,5 g
35,7 g
6,8 g
4,7 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli