Muurikkaletut oluttaikinasta

arvosana4/5

(2)arviota
10 Palaa

Näissä letuissa ei ole maitoa, mutta makua niistä sen sijaan löytyy! Sen takaavat taikinaan sekoitetut tattarijauhot ja hedelmäinen vehnäolut.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
5 dlvehnäolutta (esim. laitilan kukko vehnä, laitilan wirvoitusjuomatehdas)
2 dlvehnäjauhoja
1/2 dltattarijauhoja
2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Riko kananmunat kulhoon. Vispaa loput aineet joukkoon. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    5 dlvehnäolutta (esim. laitilan kukko vehnä, laitilan wirvoitusjuomatehdas)
    2 dlvehnäjauhoja
    2 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dltattarijauhoja
  2. 2

    Kuumenna muurinpohja- tai lettupannu. Sulata ½–1 rkl rasvaa pannulla. Kaada lettutaikinaa pannulle ja levitä ohueksi letuksi. Paista letut molemmin puolin kullanruskeiksi.

  3. 3

    Tarjoa olutletut makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä