Muurikkaletut oluttaikinasta - Yhteishyvä

Muurikkaletut oluttaikinasta

???
Paloja
10
Näissä letuissa ei ole maitoa, mutta makua niistä sen sijaan löytyy! Sen takaavat taikinaan sekoitetut tattarijauhot ja hedelmäinen vehnäolut.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäolutta (esim. laitilan kukko vehnä, laitilan wirvoitusjuomatehdas)
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Tattarijauhoja
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Riko kananmunat kulhoon. Vispaa loput aineet joukkoon. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäolutta (esim. laitilan kukko vehnä, laitilan wirvoitusjuomatehdas)
2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Tattarijauhoja
2

Kuumenna muurinpohja- tai lettupannu. Sulata ½–1 rkl rasvaa pannulla. Kaada lettutaikinaa pannulle ja levitä ohueksi letuksi. Paista letut molemmin puolin kullanruskeiksi.

3

Tarjoa olutletut makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 18.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g139 g
Proteiinia4 g35 g
Rasvaa4 g40 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj502 5015
Energiaa kcal120 1199

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g139 g
Proteiinia4 g35 g
Rasvaa4 g40 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj502 5015
Energiaa kcal120 1199

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.