Muurikkaletut oluttaikinasta | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Muurikkaletut oluttaikinasta

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Näissä letuissa ei ole maitoa, mutta makua niistä sen sijaan löytyy! Sen takaavat taikinaan sekoitetut tattarijauhot ja hedelmäinen vehnäolut.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäolutta (esim. laitilan kukko vehnä, laitilan wirvoitusjuomatehdas)
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Tattarijauhoja
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Riko kananmunat kulhoon. Vispaa loput aineet joukkoon. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäolutta (esim. laitilan kukko vehnä, laitilan wirvoitusjuomatehdas)
2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Tattarijauhoja
2

Kuumenna muurinpohja- tai lettupannu. Sulata ½–1 rkl rasvaa pannulla. Kaada lettutaikinaa pannulle ja levitä ohueksi letuksi. Paista letut molemmin puolin kullanruskeiksi.

3

Tarjoa olutletut makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 18.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

502

120

4,0 g

0,5 g

13,9 g

2,2 g

0,7 g

3,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli