Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Naattiporkkanat Ras el hanout -voissa

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausteiset porkkanat ovat oiva lisä kesäiseen noutopöytään tai grilliruoan lisukkeeksi.

Ainekset

200 g
(2 punttia) naattiporkkanoita
50 g
voita
1 kpl
valkosipulin kynsi
2 rkl
ras el hanout -mausteseosta
1 rkl
hunajaa
1 kpl
appelsiinin kuori raastettuna
Sitruunatimjamia, suolaa ja mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sulata voi uuninkestävässä padassa tai pannulla, lisää mausteseos, hienonnettu valkosipuli ja pestyt porkkanat. Paista hetken aikaa ja lisää hunaja sekä appelsiinin mehu.

50 g
voita
2 rkl
ras el hanout -mausteseosta
1 kpl
valkosipulin kynsi
200 g
(2 punttia) naattiporkkanoita
1 rkl
hunajaa
1 kpl
appelsiinin kuori raastettuna
2

Laita uuniin 150°C asteeseen ja paista noin 20 minuuttia välillä käännellen.

3

Lisää lopuksi raastettu appelsiinin kuori, hienonnettua sitruunatimjamia ja suolaa sekä pippuria.

1 kpl
appelsiinin kuori raastettuna
Sitruunatimjamia, suolaa ja mustapippuria

Sopii loistavasti lisukkeeksi grillatulle kanalle tai karitsalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 10.6.2020
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

134

561

10,5 g

6,5 g

7,5 g

7,0 g

2,3 g

1,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl appelsiinin kuori raastettuna,

Sitruunatimjamia, suolaa ja mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli