Naattiporkkanat Ras el hanout -voissa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mausteiset porkkanat ovat oiva lisä kesäiseen noutopöytään tai grilliruoan lisukkeeksi.

Naattiporkkanat Ras el hanout -voissa

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausteiset porkkanat ovat oiva lisä kesäiseen noutopöytään tai grilliruoan lisukkeeksi.

Ainekset

2
punttia naattiporkkanoita
50 g
voita
1 kpl
valkosipulin kynsi
2 rkl
ras el hanout -mausteseosta
1 rkl
hunajaa
1 kpl
appelsiini (kuori raastettuna)
Sitruunatimjamia, suolaa ja mustapippuria

Valmistus

1

Sulata voi uuninkestävässä padassa tai pannulla, lisää mausteseos, hienonnettu valkosipuli ja pestyt porkkanat. Paista hetken aikaa ja lisää hunaja sekä appelsiinin mehu.

50 g
voita
2 rkl
ras el hanout -mausteseosta
1 kpl
valkosipulin kynsi
2
punttia naattiporkkanoita
1 rkl
hunajaa
1 kpl
appelsiini (kuori raastettuna)
2

Laita uuniin 150°C asteeseen ja paista noin 20 minuuttia välillä käännellen.

3

Lisää lopuksi raastettu appelsiinin kuori, hienonnettua sitruunatimjamia ja suolaa sekä pippuria.

1 kpl
appelsiini (kuori raastettuna)
Sitruunatimjamia, suolaa ja mustapippuria

Sopii loistavasti lisukkeeksi grillatulle kanalle tai karitsalle.

Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 10.6.2020
Muokattu: 10.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

449

107

10,3 g

6,5 g

4,0 g

4,0 g

0,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

punttia naattiporkkanoita,

1 kpl valkosipulin kynsi,

2 rkl ras el hanout -mausteseosta,

1 kpl appelsiini (kuori raastettuna),

Sitruunatimjamia, suolaa ja mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli