Nakkiminestronekeitto | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Nakkiminestronekeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

400 g
Nakkeja
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
(100 g) lehtisellerinvartta
1 kpl
(200 g) pieni kesäkurpitsa
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(420 /210 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
3 rkl
Tomaattisosetta
1 1/2 dl
Kuviopastaa, esim. gnocchi
1 kpl
(200 g) vihreitä pakastepapuja
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

pinnalle

Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pilko nakit. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana. Viipaloi lehtisellerin varret. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan. Leikkaa pois pehmeät sisukset ja paloittele kesäkurpitsa.

Paahda kuivassa pinnoitetussa kattilassa kesäkurpitsapalat ja nakit, kunnes ne saavat väriä. Siirrä nakit ja kesäkurpitsat syrjään.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit, porkkanat ja lehtisellerinvarret. Lisää pavut kastikkeineen, vesi, liemikuutio, tomaattisose ja pasta. Keitä noin 7 minuuttia.

Lisää nakit, kesäkurpitsat, pakastepavut ja mausteet. Keitä muutama minuutti. Tarjoile keiton kanssa parmesaaniraastetta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1043

249

15,5 g

5,2 g

15,5 g

5,0 g

3,3 g

10,2 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

8 dl Vettä,

3 rkl Tomaattisosetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli