Nakkiminestronekeitto

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gnakkeja
1 kplsipuli
2 kplporkkanaa
100 glehtisellerinvartta
200 gkesäkurpitsaa
1 rklöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
390 kplvalkoisia papuja tomaattikastikkeessa
8 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
3 rkltomaattisosetta
1 1/2 dlkuviopastaa, esim. gnocchi
200 gvihreitä pakastepapuja
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

parmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Pilko nakit. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana. Viipaloi lehtisellerin varret. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan. Leikkaa pois pehmeät sisukset ja paloittele kesäkurpitsa.

    Paahda kuivassa pinnoitetussa kattilassa kesäkurpitsapalat ja nakit, kunnes ne saavat väriä. Siirrä nakit ja kesäkurpitsat syrjään.

    Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit, porkkanat ja lehtisellerinvarret. Lisää pavut kastikkeineen, vesi, liemikuutio, tomaattisose ja pasta. Keitä noin 7 minuuttia.

    Lisää nakit, kesäkurpitsat, pakastepavut ja mausteet. Keitä muutama minuutti. Tarjoile keiton kanssa parmesaaniraastetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 8 dl Vettä, 3 rkl Tomaattisosetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025