Nopea marjapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nopea marjapiirakka

Nopea marjapiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

tai

1 kpl
(400 g) pakastemurotaikinaa

täyte

1 dl
Paistonkestävää mansikkamarmelaadia
2 dl
Mustikoita
2 dl
Vadelmia
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli 2/3 taikinasta ohueksi levyksi. Painele taikina voideltuun 23-24 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohja haarukalla ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi aikaa.

150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
1 tl
Leivinjauhetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(400 g) pakastemurotaikinaa
2

Levitä piirakkataikinan päälle mansikkamarmeladia. Nosta päälle mustikat ja vadelmat. Ripottele pinnalle perunajauhot. Kauli lopputaikina levyksi ja leikkaa taikinapyörällä ohuita suikaleita. Levitä taikinasuikaleet ristikoksi piirakan pinnalle.

1 dl
Paistonkestävää mansikkamarmelaadia
2 dl
Mustikoita
2 dl
Vadelmia
2 rkl
Perunajauhoja
3

Kypsennä piirakkaa 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.