Nopea tortelloni-nakkikeitto
60 min

Nappaa talteen!
Broccolinilla rikastettu, juustotortelloneista tehty helppo ja herkullinen nakkikeitto maistuu koko perheelle.
| 200 g | (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 280 - 300 g | (10 kpl) nakkeja |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | purjo |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutiota |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 250 g | (1 rs) juustotäytteisiä tortelloneja |
| 1 dl | raastettua parmesaania |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Leikkaa broccolinit kolmeen osaan. Pilko nakit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja hienonna purjo.
- 2.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista nakkeja, porkkanoita ja purjoa 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree, vesi ja liemikuutiot. Mausta oreganolla, lisää laakerinlehdet ja keitä 10 minuuttia.
- 3.
Lisää broccolinit keittoon ja keitä 5 minuuttia.
- 4.
Lisää tortellonit ja keitä vielä 3–5 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
- 5.
Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja viimeistele basilikalla.
Broccolinilla rikastettu, juustotortelloneista tehty helppo ja herkullinen nakkikeitto maistuu koko perheelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 280 - 300 g | (10 kpl) nakkeja |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | purjo |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutiota |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 250 g | (1 rs) juustotäytteisiä tortelloneja |
| 1 dl | raastettua parmesaania |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus
- 1
Leikkaa broccolinit kolmeen osaan. Pilko nakit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja hienonna purjo.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia 280 - 300 g (10 kpl) nakkeja 2 kpl porkkanaa 1 kpl purjo - 2
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista nakkeja, porkkanoita ja purjoa 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree, vesi ja liemikuutiot. Mausta oreganolla, lisää laakerinlehdet ja keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 7 dl vettä 1 kpl lihaliemikuutiota 2 tl kuivattua oreganoa 2 kpl laakerinlehteä - 3
Lisää broccolinit keittoon ja keitä 5 minuuttia.
- 4
Lisää tortellonit ja keitä vielä 3–5 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) juustotäytteisiä tortelloneja - 5
Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja viimeistele basilikalla.
Määrä Ainesosa 1 dl raastettua parmesaania 1/2 kpl ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
227
Energiaa kcal
951
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
227
Energiaa kcal
951
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 7 dl Vettä, 2 tl Kuivattua oreganoa, Laakerinlehteä, 250 g (1 rs) juustotäytteisiä tortelloneja, 1 dl Raastettua parmesaania.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























