Nopea tortelloni-nakkikeitto | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nopea tortelloni-nakkikeitto

Nopea tortelloni-nakkikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Broccolinilla rikastettu, juustotortelloneista tehty helppo ja herkullinen nakkikeitto maistuu koko perheelle.

Ainekset

1 kpl
(200 g) broccolinia
1 kpl
(280–300 g/10 kpl) nakkeja
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Purjo
1 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 1/2 l
Vettä
3 kpl
Lihaliemikuutiota
2 tl
Kuivattua oreganoa
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
(250 g) juustotäytteisiä tortelloneja
1 dl
Raastettua parmesaania
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa broccolinit kolmeen osaan. Pilko nakit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja hienonna purjo.

1 kpl
(200 g) broccolinia
1 kpl
(280–300 g/10 kpl) nakkeja
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Purjo
2

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista nakkeja, porkkanoita ja purjoa 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree, vesi ja liemikuutiot. Mausta oreganolla, lisää laakerinlehdet ja keitä 10 minuuttia.

1 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 1/2 l
Vettä
3 kpl
Lihaliemikuutiota
2 tl
Kuivattua oreganoa
2 kpl
Laakerinlehteä
3

Lisää broccolinit keittoon ja keitä 5 minuuttia.

4

Lisää tortellonit ja keitä vielä 3–5 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

1 kpl
(250 g) juustotäytteisiä tortelloneja
5

Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja viimeistele basilikalla.

1 dl
Raastettua parmesaania
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.10.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

445

106

7,5 g

1,8 g

3,8 g

3,3 g

2,8 g

4,8 g

3,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattipyreetä,

1,5 l Vettä,

2 tl Kuivattua oreganoa,

Laakerinlehteä,

1 rasia (250 g) juustotäytteisiä tortelloneja,

1 dl Raastettua parmesaania.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli