Nopea tortelloni-nakkikeitto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min

Broccolinilla rikastettu, juustotortelloneista tehty helppo ja herkullinen nakkikeitto maistuu koko perheelle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gbroccolinia eli varsiparsakaalia
280 gnakkeja
2 kplporkkanaa
1 kplpurjo
1 rklrypsiöljyä
2 rkltomaattipyreetä
7 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
2 tlkuivattua oreganoa
2 kpllaakerinlehteä
250 g(1 rs) juustotäytteisiä tortelloneja
1 dlparmesaania raastettuna
1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa broccolinit kolmeen osaan. Pilko nakit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja hienonna purjo.

    MääräAinesosa
    200 gbroccolinia eli varsiparsakaalia
    280 gnakkeja
    2 kplporkkanaa
    1 kplpurjo
  2. 2

    Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista nakkeja, porkkanoita ja purjoa 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree, vesi ja liemikuutio. Mausta oreganolla, lisää laakerinlehdet ja keitä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    2 rkltomaattipyreetä
    7 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
    2 tlkuivattua oreganoa
    2 kpllaakerinlehteä
  3. 3

    Lisää broccolinit keittoon ja keitä 5 minuuttia.

  4. 4

    Lisää tortellonit ja keitä vielä 3–5 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) juustotäytteisiä tortelloneja
  5. 5

    Viimeistele keittoannokset raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.

    MääräAinesosa
    1 dlparmesaania raastettuna
    1/2 kplruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 2 kpl laakerinlehteä, 1 dl parmesaania raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindstrom
13.10.2018
|
Päivitetty: 8.12.2025

Samankaltaisia reseptejä