Nopeat parsa-savulohipiiraat

arvosana3/5

(3)arviota
10 Kappaletta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Parsa ja kylmäsavulohi ovat oiva makupari lehteviin suolaisiin piirakoihin. Valitse täytteeseen tuorejuusto makusi mukaan ja ylläty, miten helppo nämä suussa sulavat lohella kruunatut parsapiiraat on valmistaa.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
200 gvihreää parsaa
150 g(1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita
200 g(1 rs) tuorejuustoa (esim. valkosipuli)
1 kplkananmuna
1/4 kplruukkua tilliä
1/2 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Siirrä jäiset taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille pakkauksessa mainituksi ajaksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
  2. 2

    Leikkaa parsoista tarvittaessa muutama sentti tyvestä pois ja keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) noin 4 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2–3 osaan. Leikkaa lohi suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    200 gvihreää parsaa
    150 g(1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita
  3. 3

    Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee terävällä veitsellä viillot noin sentin päähän taikinapalan reunasta siten, että viilto ei leikkaa taikinan läpi. Vatkaa munan rakenne rikki ja voitele taikinapalojen reunat munalla. Sekoita loppu muna tuorejuustoon. Lisää hienonnettu tilli. Levitä seos taikinaneliöiden keskelle viiltojen sisään.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    200 g(1 rs) tuorejuustoa (esim. valkosipuli)
    1/4 kplruukkua tilliä
  4. 4

    Nostele täytteen päälle parsapaloja sekä lohisuikaleita. Ripottele pinnalle mustapippuria.

    MääräAinesosa
    1/2 tlmustapippuria
  5. 5

    Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasossa 12–14 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä