Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopeat parsa-savulohipiiraat

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Parsa ja kylmäsavulohi ovat oiva makupari lehteviin suolaisiin piirakoihin. Valitse täytteeseen tuorejuusto makusi mukaan ja ylläty, miten helppo nämä suussa sulavat lohella kruunatut parsapiiraat on valmistaa.

Ainekset

500 g
(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä
200 g
(1/2 nippua) vihreää parsaa
150 g
(1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (esim. valkosipuli tai kylmäsavulohi)
1 kpl
Kananmuna
2 kpl
tillin oksia
1/2 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Siirrä jäiset taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille pakkauksessa mainituksi ajaksi.

500 g
(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä
2

Leikkaa parsoista tarvittaessa muutama sentti tyvestä pois ja keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) noin 4 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2–3 osaan. Leikkaa lohi suikaleiksi.

200 g
(1/2 nippua) vihreää parsaa
150 g
(1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita
3

Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee terävällä veitsellä viillot noin sentin päähän taikinapalan reunasta siten, että viilto ei leikkaa taikinan läpi. Vatkaa munan rakenne rikki ja voitele taikinapalojen reunat munalla. Sekoita loppu muna tuorejuustoon. Lisää hienonnettu tilli. Levitä seos taikinaneliöiden keskelle viiltojen sisään.

1 kpl
Kananmuna
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (esim. valkosipuli tai kylmäsavulohi)
2 kpl
tillin oksia
4

Nostele täytteen päälle parsapaloja sekä lohisuikaleita. Ripottele pinnalle mustapippuria.

1/2 tl
mustapippuria
5

Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasossa 12–14 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 5.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

99

414

7,4 g

2,0 g

1,0 g

1,0 g

0,7 g

6,7 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä,

2 kpl tillin oksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli