Nopeat parsa-savulohipiiraat
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Parsa ja kylmäsavulohi ovat oiva makupari lehteviin suolaisiin piirakoihin. Valitse täytteeseen tuorejuusto makusi mukaan ja ylläty, miten helppo nämä suussa sulavat lohella kruunatut parsapiiraat on valmistaa.
| 500 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä |
| 200 g | vihreää parsaa |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (esim. valkosipuli) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 tl | mustapippuria |
- 1.
Siirrä jäiset taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille pakkauksessa mainituksi ajaksi.
- 2.
Leikkaa parsoista tarvittaessa muutama sentti tyvestä pois ja keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) noin 4 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2–3 osaan. Leikkaa lohi suikaleiksi.
- 3.
Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee terävällä veitsellä viillot noin sentin päähän taikinapalan reunasta siten, että viilto ei leikkaa taikinan läpi. Vatkaa munan rakenne rikki ja voitele taikinapalojen reunat munalla. Sekoita loppu muna tuorejuustoon. Lisää hienonnettu tilli. Levitä seos taikinaneliöiden keskelle viiltojen sisään.
- 4.
Nostele täytteen päälle parsapaloja sekä lohisuikaleita. Ripottele pinnalle mustapippuria.
- 5.
Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasossa 12–14 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
Parsa ja kylmäsavulohi ovat oiva makupari lehteviin suolaisiin piirakoihin. Valitse täytteeseen tuorejuusto makusi mukaan ja ylläty, miten helppo nämä suussa sulavat lohella kruunatut parsapiiraat on valmistaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä |
| 200 g | vihreää parsaa |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (esim. valkosipuli) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Siirrä jäiset taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille pakkauksessa mainituksi ajaksi.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä - 2
Leikkaa parsoista tarvittaessa muutama sentti tyvestä pois ja keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) noin 4 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2–3 osaan. Leikkaa lohi suikaleiksi.
Määrä Ainesosa 200 g vihreää parsaa 150 g (1 pkt) kylmäsavulohiviipaleita - 3
Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee terävällä veitsellä viillot noin sentin päähän taikinapalan reunasta siten, että viilto ei leikkaa taikinan läpi. Vatkaa munan rakenne rikki ja voitele taikinapalojen reunat munalla. Sekoita loppu muna tuorejuustoon. Lisää hienonnettu tilli. Levitä seos taikinaneliöiden keskelle viiltojen sisään.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 200 g (1 rs) tuorejuustoa (esim. valkosipuli) 1/4 kpl ruukkua tilliä - 4
Nostele täytteen päälle parsapaloja sekä lohisuikaleita. Ripottele pinnalle mustapippuria.
Määrä Ainesosa 1/2 tl mustapippuria - 5
Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasossa 12–14 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
Ravintosisältö
99
Energiaa kcal
414
Energiaa kj
7,4 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
99
Energiaa kcal
414
Energiaa kj
7,4 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























