Siirrä jäiset taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille pakkauksessa mainituksi ajaksi.
Leikkaa parsoista tarvittaessa muutama sentti tyvestä pois ja keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) noin 4 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Leikkaa parsat 2–3 osaan. Leikkaa lohi suikaleiksi.
Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee terävällä veitsellä viillot noin sentin päähän taikinapalan reunasta siten, että viilto ei leikkaa taikinan läpi. Vatkaa munan rakenne rikki ja voitele taikinapalojen reunat munalla. Sekoita loppu muna tuorejuustoon. Lisää hienonnettu tilli. Levitä seos taikinaneliöiden keskelle viiltojen sisään.
Nostele täytteen päälle parsapaloja sekä lohisuikaleita. Ripottele pinnalle mustapippuria.
Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasossa 12–14 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
99
414
7,4 g
2,0 g
1,0 g
1,0 g
0,7 g
6,7 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä,
2 kpl tillin oksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli