Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyhtökauraleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Nyhtökaura sulautuu nyhtöleipään.

Ainekset

1 kpl
(250 g) nyhtökauraa
3 dl
Vettä
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
7 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
1/2 dl
Rypsiöljyä

Voiteluun

Voita tai margariinia

Täyte

3 dl
Juustoraastetta
3 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna nyhtökaura veitsellä muruiksi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola ja puolet jauhoista. Lisää nyhtökaura, siemenet, loput jauhot ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.
Kauli taikina ohueksi levyksi (30 x 40 cm). Ripottele levyn päälle juustoraaste ja hienonnetut yrtit. Kauli kevyesti päältä, jotta mausteet tarttuvat taikinaan. Leikkaa levystä ruutuja (10 x 10 cm) taikinapyörällä.
Voitele suorakaiteenmuotoinen leipävuoka (n. 1,5 l). Aseta 3–4 taikinaruutua päällekkäin pinoiksi. Siirrä pinot pystysuunnassa jonoon vuokaan. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2062

8628

72,0 g

6,0 g

281,0 g

24,0 g

23,0 g

58,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (250 g) nyhtökauraa,

3 dl Vettä,

25 g (0,5 pkt) hiivaa,

1 tl Suolaa,

Voita tai margariinia,

3 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli