Hienonna nyhtökaura veitsellä muruiksi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola ja puolet jauhoista. Lisää nyhtökaura, siemenet, loput jauhot ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.
Kauli taikina ohueksi levyksi (30 x 40 cm). Ripottele levyn päälle juustoraaste ja hienonnetut yrtit. Kauli kevyesti päältä, jotta mausteet tarttuvat taikinaan. Leikkaa levystä ruutuja (10 x 10 cm) taikinapyörällä.
Voitele suorakaiteenmuotoinen leipävuoka (n. 1,5 l). Aseta 3–4 taikinaruutua päällekkäin pinoiksi. Siirrä pinot pystysuunnassa jonoon vuokaan. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
8628
2062
72,0 g
6,0 g
281,0 g
24,0 g
23,0 g
58,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (250 g) nyhtökauraa,
3 dl Vettä,
25 g (0,5 pkt) hiivaa,
1 tl Suolaa,
Voita tai margariinia,
3 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli