Nyhtökauraleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Nyhtökauraleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Nyhtökaura sulautuu nyhtöleipään.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(250 g) nyhtökauraa
3 dl
Vettä
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
7 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
1/2 dl
Rypsiöljyä

voiteluun

Voita tai margariinia

täyte

3 dl
Juustoraastetta
3 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Hienonna nyhtökaura veitsellä muruiksi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola ja puolet jauhoista. Lisää nyhtökaura, siemenet, loput jauhot ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.
Kauli taikina ohueksi levyksi (30 x 40 cm). Ripottele levyn päälle juustoraaste ja hienonnetut yrtit. Kauli kevyesti päältä, jotta mausteet tarttuvat taikinaan. Leikkaa levystä ruutuja (10 x 10 cm) taikinapyörällä.
Voitele suorakaiteenmuotoinen leipävuoka (n. 1,5 l). Aseta 3–4 taikinaruutua päällekkäin pinoiksi. Siirrä pinot pystysuunnassa jonoon vuokaan. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

8628

2062

72,0 g

6,0 g

281,0 g

24,0 g

23,0 g

58,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (250 g) nyhtökauraa,

3 dl Vettä,

25 g (0,5 pkt) hiivaa,

1 tl Suolaa,

Voita tai margariinia,

3 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli