Nyhtökauraleipä

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Nyhtökaura sulautuu nyhtöleipään.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(250 g) nyhtökauraa
3 dlvettä
25 g(0,5 pkt) hiivaa
1 rklhunajaa
1 tlsuolaa
7 dlhiivaleipävehnäjauhoja
1/2 dlauringonkukansiemeniä
1/2 dlrypsiöljyä

Voiteluun

voita tai margariinia

Täyte

3 dljuustoraastetta
3 rklhienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Hienonna nyhtökaura veitsellä muruiksi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola ja puolet jauhoista. Lisää nyhtökaura, siemenet, loput jauhot ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.
    Kauli taikina ohueksi levyksi (30 x 40 cm). Ripottele levyn päälle juustoraaste ja hienonnetut yrtit. Kauli kevyesti päältä, jotta mausteet tarttuvat taikinaan. Leikkaa levystä ruutuja (10 x 10 cm) taikinapyörällä.
    Voitele suorakaiteenmuotoinen leipävuoka (n. 1,5 l). Aseta 3–4 taikinaruutua päällekkäin pinoiksi. Siirrä pinot pystysuunnassa jonoon vuokaan. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (250 g) nyhtökauraa, 3 dl Vettä, 25 g (0,5 pkt) hiivaa, 1 tl Suolaa, Voita tai margariinia, 3 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä