Ohra-tomaattisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ohra-tomaattisalaatti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

2 1/2 dl
Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Ruukku persiljaa
5 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Vihreää paprikaa
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 rkl
Pinjansiemeniä

kastike:

1/2 dl
Öljyä
3/10 dl
Sitruunamehua
3/4 tl
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (20 minuuttia). Valuta ja jäähdytä siivilässä. Huuhtele ja hienonna persilja. Huuhtele ja kuutioi tomaatti ja paprika pieniksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kaikki ainekset ohrasuurimoiden joukkoon. Sekoita kastiketta varten öljy, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää suolalla ja sitruunamehulla. Anna salaatin vetäytyä kylmässä ennen tarjoamista.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.10.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.