Ainekset

MääräAinesosa
4 dlkiehuvaa vettä
2 dlohrahiuitaleita
25 ghiivaa
1 dlvettä
1/2 dlsiirappia
1 - 2 tlsuolaa
50 gsulatettua laktoositontamargariinia
6 dlvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Kaada kiehuva vesi ohrahiutaleiden päälle kulhoon ja sekoita. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita puuron joukkoon. Lisää siirappi ja suola sekä sulatettu margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa peitettynä. Leivo jauhojen avulla leivän muotoon ja nosta kohoamaan pellille. Paista leipää uunin alimmalla tasolla ensin 250 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpötila sitten 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä leivinliinalla peitettynä

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025