Ohralimppu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ohralimppu

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

4 dl
Kiehuvaa vettä
2 dl
Ohrahiuitaleita
25 g
Hiivaa
1 dl
Vettä
1/2 dl
Siirappia
1 - 2 tl
Suolaa
50 g
Sulatettua laktoositontamargariinia
6 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kaada kiehuva vesi ohrahiutaleiden päälle kulhoon ja sekoita. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita puuron joukkoon. Lisää siirappi ja suola sekä sulatettu margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa peitettynä. Leivo jauhojen avulla leivän muotoon ja nosta kohoamaan pellille. Paista leipää uunin alimmalla tasolla ensin 250 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpötila sitten 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä leivinliinalla peitettynä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.