Ohrapuuro
60 min

Nappaa talteen!
Kermaisen pehmeäksi hautuva ohrapuuro on oiva aamu-, väli- ja iltapala. Kokonaisista suurimoista valmistettava puuro sopii rauhalliseen hetkeen. Rikottuja suurimoita käyttämällä saat herkun pöytään hieman nopeammin.
| 2 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | ohrasuurimoita |
| 1 l | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita suurimot veteen ja keitä, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 50 minuuttia.
- 2.
Mausta suolalla. Tarjoa maidon, mehukeiton, hillon tai marjojen kanssa.
Kermaisen pehmeäksi hautuva ohrapuuro on oiva aamu-, väli- ja iltapala. Kokonaisista suurimoista valmistettava puuro sopii rauhalliseen hetkeen. Rikottuja suurimoita käyttämällä saat herkun pöytään hieman nopeammin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | ohrasuurimoita |
| 1 l | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita suurimot veteen ja keitä, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 50 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1 1/2 dl ohrasuurimoita 1 l maitoa - 2
Mausta suolalla. Tarjoa maidon, mehukeiton, hillon tai marjojen kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa
Vinkki: Saat puurosta vegaanisen, kun korvaat maidon esimerkiksi kaurajuomalla.
Ravintosisältö
217
Energiaa kcal
907
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,3 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
217
Energiaa kcal
907
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,3 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























