Ohrapuuro

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

60 min

Kermaisen pehmeäksi hautuva ohrapuuro on oiva aamu-, väli- ja iltapala. Kokonaisista suurimoista valmistettava puuro sopii rauhalliseen hetkeen. Rikottuja suurimoita käyttämällä saat herkun pöytään hieman nopeammin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvettä
1 1/2 dlohrasuurimoita
1 lmaitoa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita suurimot veteen ja keitä, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 50 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1 1/2 dlohrasuurimoita
    1 lmaitoa
  2. 2

    Mausta suolalla. Tarjoa maidon, mehukeiton, hillon tai marjojen kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa

Vinkki: Saat puurosta vegaanisen, kun korvaat maidon esimerkiksi kaurajuomalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
22.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä