Ohrapuuro | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohrapuuro

Ohrapuuro

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermaisen pehmeäksi hautuva ohrapuuro on oiva aamu-, väli- ja iltapala. Kokonaisista suurimoista valmistettava puuro sopii rauhalliseen hetkeen. Rikottuja suurimoita käyttämällä saat herkun pöytään hieman nopeammin.

Ainekset

2 dl
vettä
1 1/2 dl
ohrasuurimoita
1 l
maitoa
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita suurimot veteen ja keitä, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 50 minuuttia.

2 dl
vettä
1 1/2 dl
ohrasuurimoita
1 l
maitoa
2

Mausta suolalla. Tarjoa maidon, mehukeiton, hillon tai marjojen kanssa.

1/2 tl
suolaa

Vinkki: Saat puurosta vegaanisen, kun korvaat maidon esimerkiksi kaurajuomalla.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

907

217

4,5 g

2,5 g

32,3 g

12,3 g

2,5 g

10,3 g

1,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli