Omena-toscapullat

Arvostele resepti
24 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Mehevät toscapullat kätkevät sisälleen herkullista omenamarmeladia. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gvoita tai margariinia
3 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 tlkardemummaa
1/4 tlsuolaa
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja

Täyte

300 gpaistonkestävää omenamarmeladia

Toscakuorrutus

75 gvoita
100 gmantelilastuja
1 dlsokeria
3 rklmaitoa
1 rklvehnäjauhoja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata rasva, lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna. Sekoita joukkoon jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

  2. 2

    Levitä levylle notkistettu marmeladi. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin. Anna kohota 15 minuuttia.

  3. 3

    Valmista kuorrutus: Sekoita ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Nosta jäähtymään.

  4. 4

    Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 5 minuuttia. Ota pullat uunista ja levitä kuorrutus pullien päälle. Paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Kardemummaa, 0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä