Sulata rasva, lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna. Sekoita joukkoon jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Levitä levylle notkistettu marmeladi. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin. Anna kohota 15 minuuttia.
Valmista kuorrutus: Sekoita ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Nosta jäähtymään.
Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 5 minuuttia. Ota pullat uunista ja levitä kuorrutus pullien päälle. Paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
199
834
8,8 g
4,3 g
24,8 g
8,8 g
1,3 g
4,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
1 tl Kardemummaa,
0,25 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli