Omena-toscapullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omena-toscapullat

Omena-toscapullat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Mehevät toscapullat kätkevät sisälleen herkullista omenamarmeladia. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.

Ainekset

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja

täyte

1 kpl
Omenamarmeladia (300 g)

toscakuorrutus

75 g
Voita
100 g
Mantelilastuja
1 dl
Sokeria
3 rkl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata rasva, lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna. Sekoita joukkoon jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

2

Levitä levylle notkistettu marmeladi. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin. Anna kohota 15 minuuttia.

3

Valmista kuorrutus: Sekoita ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Nosta jäähtymään.

4

Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 5 minuuttia. Ota pullat uunista ja levitä kuorrutus pullien päälle. Paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 18.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

834

199

8,8 g

4,3 g

24,8 g

8,8 g

1,3 g

4,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Kardemummaa,

0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli