Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-toscapullat

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Mehevät toscapullat kätkevät sisälleen herkullista omenamarmeladia. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.

Ainekset

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja

Täyte

1 kpl
Omenamarmeladia (300 g)

Toscakuorrutus

75 g
Voita
100 g
Mantelilastuja
1 dl
Sokeria
3 rkl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva, lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna. Sekoita joukkoon jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

2

Levitä levylle notkistettu marmeladi. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin. Anna kohota 15 minuuttia.

3

Valmista kuorrutus: Sekoita ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Nosta jäähtymään.

4

Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 5 minuuttia. Ota pullat uunista ja levitä kuorrutus pullien päälle. Paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

199

834

8,8 g

4,3 g

24,8 g

8,8 g

1,3 g

4,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Kardemummaa,

0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli