Omena-toscapullat
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Mehevät toscapullat kätkevät sisälleen herkullista omenamarmeladia. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 300 g | paistonkestävää omenamarmeladia |
| Toscakuorrutus | |
| 75 g | voita |
| 100 g | mantelilastuja |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
- 1.
Sulata rasva, lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna. Sekoita joukkoon jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- 2.
Levitä levylle notkistettu marmeladi. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin. Anna kohota 15 minuuttia.
- 3.
Valmista kuorrutus: Sekoita ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Nosta jäähtymään.
- 4.
Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 5 minuuttia. Ota pullat uunista ja levitä kuorrutus pullien päälle. Paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.
Omena-toscapullat
Mehevät toscapullat kätkevät sisälleen herkullista omenamarmeladia. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 300 g | paistonkestävää omenamarmeladia |
Toscakuorrutus | |
| 75 g | voita |
| 100 g | mantelilastuja |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata rasva, lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna. Sekoita joukkoon jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- 2
Levitä levylle notkistettu marmeladi. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin. Anna kohota 15 minuuttia.
- 3
Valmista kuorrutus: Sekoita ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Nosta jäähtymään.
- 4
Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 5 minuuttia. Ota pullat uunista ja levitä kuorrutus pullien päälle. Paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.
Ravintosisältö
222
Energiaa kcal
929
Energiaa kj
8,9 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,2 g
Hiilihydraatteja
14,1 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
222
Energiaa kcal
929
Energiaa kj
8,9 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,2 g
Hiilihydraatteja
14,1 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Kardemummaa, 0,25 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












