Omenainen punajuuririsotto - Yhteishyvä

Omenainen punajuuririsotto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Punajuurta (300 g)
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Oliiviöljyä
2 1/2 dl
Risottoriisiä
1 dl
Omenamehua
6 dl
Kasvislientä
1 kpl
Omena (pieni)
2 tl
Kapriksia

Näin teet

1

Kuori ja leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää punajuurikuutiot ja sipulit. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.Lisää riisi, kääntele hetken aikaa ja lisää omenamehu. Anna nesteen imeytyä ja lisää kasvislientä hiljalleen imeyttäen, kunnes edellinen neste on imeytynyt. Hauduta risotto kypsäksi.Kuori ja kuutioi omena ja lisää kapristen kanssa risoton joukkoon. Sekoita. Risotto saa olla samettisen pehmeää.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 25.9.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa