Omenainen punajuuririsotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenainen punajuuririsotto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Punajuurta (300 g)
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Oliiviöljyä
2 1/2 dl
Risottoriisiä
1 dl
Omenamehua
6 dl
Kasvislientä
1 kpl
Omena (pieni)
2 tl
Kapriksia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää punajuurikuutiot ja sipulit. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.Lisää riisi, kääntele hetken aikaa ja lisää omenamehu. Anna nesteen imeytyä ja lisää kasvislientä hiljalleen imeyttäen, kunnes edellinen neste on imeytynyt. Hauduta risotto kypsäksi.Kuori ja kuutioi omena ja lisää kapristen kanssa risoton joukkoon. Sekoita. Risotto saa olla samettisen pehmeää.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 25.9.2010
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.