Omenaiset maksapihvit - Yhteishyvä

Omenaiset maksapihvit

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Valmiiksi viipaloitua maksaa
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Hapokasta omenaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rosee- tai mustapippuria
2 rkl
Kapriksia halutessasi

Näin teet

1

Poista maksaviipaleista kalvot. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää omenalohkot, sekoita ja nosta seos lautaselle odottamaan. Lisää rasvaa tarvittaessa ja paista maksaviipaleet lähes kypsiksi, noin 5 minuuttia molemmilta puolilta, viipaleiden paksuudesta riippuen. Käännä viipaleet, kun niiden pinnalla näkyy nestepisaroita. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää omena-sipuliseos sekä halutessasi kaprikset pannulle. Kuumenna ja tarjoile kasvisten ja valkosipuliperunasoseen kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.2.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa