Omenaiset maksapihvit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gvalmiiksi viipaloitua maksaa
1 rklöljyä
2 kplsipulia
2 kplhapokasta omenaa
1 tlsuolaa
1/2 tlrosee- tai mustapippuria
2 rklkapriksia halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Poista maksaviipaleista kalvot. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää omenalohkot, sekoita ja nosta seos lautaselle odottamaan. Lisää rasvaa tarvittaessa ja paista maksaviipaleet lähes kypsiksi, noin 5 minuuttia molemmilta puolilta, viipaleiden paksuudesta riippuen. Käännä viipaleet, kun niiden pinnalla näkyy nestepisaroita. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää omena-sipuliseos sekä halutessasi kaprikset pannulle. Kuumenna ja tarjoile kasvisten ja valkosipuliperunasoseen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä