Omenapannukakku kauramurulla
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Omenapannukakku rakastaa rapeaa kauramurua ja raikkaita omenoita, jotka tekevät tästä pannukakusta erityisen hyvän herkun!
| Taikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 1/2 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa tai kaurajuomaa |
| 2 rkl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| 2 kpl | omenaa (kotimaisia) |
| 1/2 tl | kanelia |
| Kauramuru | |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| Halutessasi | |
| vaniljakastiketta tai -jäätelöä | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunivuoka (koko noin 24 x 32 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.
- 2.
Mittaa kulhoon jauhot, fariinisokeri, kardemumma ja suola. Riko munat juomalasiin. Kaada munat ja 2 ½ desilitraa maitoa jauhoseokseen. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi. Lisää 2 ½ desilitraa maitoa ja öljyvalmiste, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.
- 3.
Pese ja kuori omenat (kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
- 4.
Sekoita kauramurun ainekset puhtaassa kulhossa.
- 5.
Kaada taikina vuokaan. Asettele omenat pinnalle. Ripottele kaneli ja kauramuru tasaisesti päälle.
- 6.
Paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Omenapannukakku rakastaa rapeaa kauramurua ja raikkaita omenoita, jotka tekevät tästä pannukakusta erityisen hyvän herkun!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 2 1/2 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 1/2 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa tai kaurajuomaa |
| 2 rkl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| 2 kpl | omenaa (kotimaisia) |
| 1/2 tl | kanelia |
Kauramuru | |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
Halutessasi | |
| vaniljakastiketta tai -jäätelöä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunivuoka (koko noin 24 x 32 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.
- 2
Mittaa kulhoon jauhot, fariinisokeri, kardemumma ja suola. Riko munat juomalasiin. Kaada munat ja 2 ½ desilitraa maitoa jauhoseokseen. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi. Lisää 2 ½ desilitraa maitoa ja öljyvalmiste, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja 1/2 rkl fariinisokeria 1/2 tl kardemummaa 1/4 tl suolaa 2 kpl kananmunaa 5 dl maitoa tai kaurajuomaa 2 rkl juoksevaa rapsiöljyvalmistetta - 3
Pese ja kuori omenat (kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa (kotimaisia) - 4
Sekoita kauramurun ainekset puhtaassa kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl kaurahiutaleita 1/2 dl juoksevaa rapsiöljyvalmistetta 1/2 dl fariinisokeria - 5
Kaada taikina vuokaan. Asettele omenat pinnalle. Ripottele kaneli ja kauramuru tasaisesti päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 tl kanelia - 6
Paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Ravintosisältö
221
Energiaa kcal
926
Energiaa kj
9,6 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
11,6 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
221
Energiaa kcal
926
Energiaa kj
9,6 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
11,6 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





