Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunivuoka (koko noin 24 x 32 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.
Mittaa kulhoon jauhot, fariinisokeri, kardemumma ja suola. Riko munat juomalasiin. Kaada munat ja 2 ½ desilitraa maitoa jauhoseokseen. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi. Lisää 2 ½ desilitraa maitoa ja öljyvalmiste, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.
Pese ja kuori omenat (kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kauramurun ainekset puhtaassa kulhossa.
Kaada taikina vuokaan. Asettele omenat pinnalle. Ripottele kaneli ja kauramuru tasaisesti päälle.
Paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
221
926
9,6 g
1,7 g
25,6 g
11,6 g
2,4 g
6,2 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli