Oopperakellarin silakat

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Oopperan silakat on klassinen kalaruoka. Silakat maustuvat kermaisessa marinadissa täyteläisiksi ja meheviksi. Marinadin keltuaiset ja ruisjauholeivitys tekevät paistopinnasta kauniin ruskean ja rapean. Tilli ja sitruunalohkot sopivat oopperakellarin silakoiden viimeistelyyn.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä
2 dl(1 prk) kuohukermaa
2 kplkeltuaista
2 rklsinappia
1/2 tlmustapippuria
1/2 tlsuolaa

LEIVITYKSEEN

1 1/2 dlruisjauhoja
1/2 tlsuolaa

PAISTAMISEEN

2 rklvoita
2 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita isossa kulhossa kuohukerma, keltuaiset, sinappi, mustapippuri ja suola.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    2 kplkeltuaista
    2 rklsinappia
    1/2 tlmustapippuria
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Poista halutessasi selkäevät silakkafileistä saksilla. Sekoita silakat kermaseoksen joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1 tunti tai seuraavaan päivään. Voit sekoitella välillä.

    MääräAinesosa
    600 gsilakkafileitä
  3. 3

    Yhdistä ruisjauhot ja suola syvällä lautasella. Valuta fileet ja käännä takaisin kalan muotoon. Kääntele jauhoseoksessa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 1/2 dlruisjauhoja
  4. 4

    Kuumenna nokare voita ja öljyä laakealla pannulla. Kun voi muuttuu kauniin kullanruskeaksi, nostele silakat pannulle. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin kalojen koosta riippuen, kunnes pinnassa on kaunis väri ja sisus on kypsää. Paista kalat muutamassa erässä. Silakat ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja punajuurilohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    2 rklvoita

Hävikkivinkki: Ylijääneet valkuaiset sopivat munakkaan joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
14.2.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä