Oopperakellarin silakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Oopperakellarin silakat

Oopperakellarin silakat

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Oopperan silakat on klassinen kalaruoka. Silakat maustuvat kermaisessa marinadissa täyteläisiksi ja meheviksi. Marinadin keltuaiset ja ruisjauholeivitys tekevät paistopinnasta kauniin ruskean ja rapean. Tilli ja sitruunalohkot sopivat oopperakellarin silakoiden viimeistelyyn.

Ainekset

600 g
silakkafileitä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 kpl
keltuaista
2 rkl
sinappia
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa

leivitykseen

1 1/2 dl
ruisjauhoja
1/2 tl
suolaa

paistamiseen

2 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita isossa kulhossa kuohukerma, keltuaiset, sinappi, mustapippuri ja suola.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 kpl
keltuaista
2 rkl
sinappia
1/2 tl
mustapippuria
2

Poista halutessasi selkäevät silakkafileistä saksilla. Sekoita silakat kermaseoksen joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1 tunti tai seuraavaan päivään. Voit sekoitella välillä.

600 g
silakkafileitä
3

Yhdistä ruisjauhot ja suola syvällä lautasella. Valuta fileet ja käännä takaisin kalan muotoon. Kääntele jauhoseoksessa.

1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
ruisjauhoja
4

Kuumenna nokare voita ja öljyä laakealla pannulla. Kun voi muuttuu kauniin kullanruskeaksi, nostele silakat pannulle. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin kalojen koosta riippuen, kunnes pinnassa on kaunis väri ja sisus on kypsää. Paista kalat muutamassa erässä. Silakat ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja punajuurilohkojen kanssa.

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita

Hävikkivinkki: Ylijääneet valkuaiset sopivat munakkaan joukkoon.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2653

634

50,0 g

20,5 g

15,0 g

3,3 g

3,0 g

30,5 g

2,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli