Oopperakellarin silakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Oopperakellarin silakat

Oopperakellarin silakat
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Oopperan silakat on klassinen kalaruoka. Silakat maustuvat kermaisessa marinadissa täyteläisiksi ja meheviksi. Marinadin keltuaiset ja ruisjauholeivitys tekevät paistopinnasta kauniin ruskean ja rapean. Tilli ja sitruunalohkot sopivat oopperakellarin silakoiden viimeistelyyn.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
silakkafileitä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 kpl
keltuaista
2 rkl
sinappia
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa

LEIVITYKSEEN

1 1/2 dl
ruisjauhoja
1/2 tl
suolaa

PAISTAMISEEN

2 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä

Hävikkivinkki: Ylijääneet valkuaiset sopivat munakkaan joukkoon.

Näin teet

1

Sekoita isossa kulhossa kuohukerma, keltuaiset, sinappi, mustapippuri ja suola.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 kpl
keltuaista
2 rkl
sinappia
1/2 tl
mustapippuria
2

Poista halutessasi selkäevät silakkafileistä saksilla. Sekoita silakat kermaseoksen joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1 tunti tai seuraavaan päivään. Voit sekoitella välillä.

600 g
silakkafileitä
3

Yhdistä ruisjauhot ja suola syvällä lautasella. Valuta fileet ja käännä takaisin kalan muotoon. Kääntele jauhoseoksessa.

1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
ruisjauhoja
4

Kuumenna nokare voita ja öljyä laakealla pannulla. Kun voi muuttuu kauniin kullanruskeaksi, nostele silakat pannulle. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin kalojen koosta riippuen, kunnes pinnassa on kaunis väri ja sisus on kypsää. Paista kalat muutamassa erässä. Silakat ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja punajuurilohkojen kanssa.

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 14.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2653 10610
Energiaa kcal634 2535
Rasvaa50.0 g200.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa20.5 g82.0 g
Hiilihydraatteja15.0 g60.0 g
Sokereita3.3 g13.0 g
Kuituja3.0 g12.0 g
Proteiinia30.5 g122.0 g
Suolaa2.2 g9.0 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2653 10610
Energiaa kcal634 2535
Rasvaa50.0 g200.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa20.5 g82.0 g
Hiilihydraatteja15.0 g60.0 g
Sokereita3.3 g13.0 g
Kuituja3.0 g12.0 g
Proteiinia30.5 g122.0 g
Suolaa2.2 g9.0 g
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.