Sekoita isossa kulhossa kuohukerma, keltuaiset, sinappi, mustapippuri ja suola.
Poista halutessasi selkäevät silakkafileistä saksilla. Sekoita silakat kermaseoksen joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1 tunti tai seuraavaan päivään. Voit sekoitella välillä.
Yhdistä ruisjauhot ja suola syvällä lautasella. Valuta fileet ja käännä takaisin kalan muotoon. Kääntele jauhoseoksessa.
Kuumenna nokare voita ja öljyä laakealla pannulla. Kun voi muuttuu kauniin kullanruskeaksi, nostele silakat pannulle. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin kalojen koosta riippuen, kunnes pinnassa on kaunis väri ja sisus on kypsää. Paista kalat muutamassa erässä. Silakat ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja punajuurilohkojen kanssa.
Hävikkivinkki: Ylijääneet valkuaiset sopivat munakkaan joukkoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
634
2653
50,0 g
20,5 g
15,0 g
3,3 g
3,0 g
30,5 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli