Oopperakellarin silakat
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Oopperan silakat on klassinen kalaruoka. Silakat maustuvat kermaisessa marinadissa täyteläisiksi ja meheviksi. Marinadin keltuaiset ja ruisjauholeivitys tekevät paistopinnasta kauniin ruskean ja rapean. Tilli ja sitruunalohkot sopivat oopperakellarin silakoiden viimeistelyyn.
| 600 g | silakkafileitä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 kpl | keltuaista |
| 2 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| LEIVITYKSEEN | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| PAISTAMISEEN | |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Sekoita isossa kulhossa kuohukerma, keltuaiset, sinappi, mustapippuri ja suola.
- 2.
Poista halutessasi selkäevät silakkafileistä saksilla. Sekoita silakat kermaseoksen joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1 tunti tai seuraavaan päivään. Voit sekoitella välillä.
- 3.
Yhdistä ruisjauhot ja suola syvällä lautasella. Valuta fileet ja käännä takaisin kalan muotoon. Kääntele jauhoseoksessa.
- 4.
Kuumenna nokare voita ja öljyä laakealla pannulla. Kun voi muuttuu kauniin kullanruskeaksi, nostele silakat pannulle. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin kalojen koosta riippuen, kunnes pinnassa on kaunis väri ja sisus on kypsää. Paista kalat muutamassa erässä. Silakat ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja punajuurilohkojen kanssa.
Oopperakellarin silakat
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Oopperan silakat on klassinen kalaruoka. Silakat maustuvat kermaisessa marinadissa täyteläisiksi ja meheviksi. Marinadin keltuaiset ja ruisjauholeivitys tekevät paistopinnasta kauniin ruskean ja rapean. Tilli ja sitruunalohkot sopivat oopperakellarin silakoiden viimeistelyyn.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | silakkafileitä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 kpl | keltuaista |
| 2 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
LEIVITYKSEEN | |
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
PAISTAMISEEN | |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Sekoita isossa kulhossa kuohukerma, keltuaiset, sinappi, mustapippuri ja suola.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 2 kpl keltuaista 2 rkl sinappia 1/2 tl mustapippuria 1/2 tl suolaa - 2
Poista halutessasi selkäevät silakkafileistä saksilla. Sekoita silakat kermaseoksen joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1 tunti tai seuraavaan päivään. Voit sekoitella välillä.
Määrä Ainesosa 600 g silakkafileitä - 3
Yhdistä ruisjauhot ja suola syvällä lautasella. Valuta fileet ja käännä takaisin kalan muotoon. Kääntele jauhoseoksessa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1 1/2 dl ruisjauhoja - 4
Kuumenna nokare voita ja öljyä laakealla pannulla. Kun voi muuttuu kauniin kullanruskeaksi, nostele silakat pannulle. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin kalojen koosta riippuen, kunnes pinnassa on kaunis väri ja sisus on kypsää. Paista kalat muutamassa erässä. Silakat ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja punajuurilohkojen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl voita
Hävikkivinkki: Ylijääneet valkuaiset sopivat munakkaan joukkoon.
Ravintosisältö
634
Energiaa kcal
2653
Energiaa kj
50,0 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
634
Energiaa kcal
2653
Energiaa kj
50,0 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























