Oreo-juustokakku

arvosana3/5

(20)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Valmista helppo Oreo-juustokakku ilman liivatetta ja uunia. Klassikkokekseistä syntyy sekä juustokakun pohja että samettisen täytteen rapeat sattumat.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

154 g(1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo)
50 gvoita tai margariinia

Täyte

154 g(1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo)
400 g(2 prk) tuorejuustoa
1/2 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
1 rklsitruunamehua
2 dlvispikermaa

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Hienonna paketillinen keksejä tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata rasva ja lisää se keksijauheeseen. Taputtele seos vuokaan.

    MääräAinesosa
    154 g(1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo)
    50 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Murskaa puolet toisen keksipaketin kekseistä rouheaksi muruksi. Säästä loput keksit koristeluun. Laita tuorejuustot kulhoon. Sekoita keksimurut, sokerit ja sitruunamehu joukkoon. Vatkaa toisessa kulhossa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen hellästi nostellen.

    MääräAinesosa
    154 g(1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo)
    400 g(2 prk) tuorejuustoa
    1/2 dltomusokeria
    2 tlvaniljasokeria
    1 rklsitruunamehua
    2 dlvispikermaa
  3. 3

    Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

  4. 4

    Ennen tarjoamista irrota kakku vuoasta ja siirrä leivinpaperina avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku lopuilla kekseillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
9.3.2022
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä