Oreo-juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista helppo Oreo-juustokakku ilman liivatetta ja uunia. Klassikkokekseistä syntyy sekä juustokakun pohja että samettisen täytteen rapeat sattumat.
| Pohja | |
|---|---|
| 154 g | (1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo) |
| 50 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 154 g | (1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo) |
| 400 g | (2 prk) tuorejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | vispikermaa |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Hienonna paketillinen keksejä tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata rasva ja lisää se keksijauheeseen. Taputtele seos vuokaan.
- 2.
Murskaa puolet toisen keksipaketin kekseistä rouheaksi muruksi. Säästä loput keksit koristeluun. Laita tuorejuustot kulhoon. Sekoita keksimurut, sokerit ja sitruunamehu joukkoon. Vatkaa toisessa kulhossa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen hellästi nostellen.
- 3.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4.
Ennen tarjoamista irrota kakku vuoasta ja siirrä leivinpaperina avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku lopuilla kekseillä.
Oreo-juustokakku
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Valmista helppo Oreo-juustokakku ilman liivatetta ja uunia. Klassikkokekseistä syntyy sekä juustokakun pohja että samettisen täytteen rapeat sattumat.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 154 g | (1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo) |
| 50 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 154 g | (1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo) |
| 400 g | (2 prk) tuorejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | vispikermaa |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Hienonna paketillinen keksejä tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata rasva ja lisää se keksijauheeseen. Taputtele seos vuokaan.
Määrä Ainesosa 154 g (1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo) 50 g voita tai margariinia - 2
Murskaa puolet toisen keksipaketin kekseistä rouheaksi muruksi. Säästä loput keksit koristeluun. Laita tuorejuustot kulhoon. Sekoita keksimurut, sokerit ja sitruunamehu joukkoon. Vatkaa toisessa kulhossa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen hellästi nostellen.
Määrä Ainesosa 154 g (1 pkt) tummia täytekeksejä (oreo) 400 g (2 prk) tuorejuustoa 1/2 dl tomusokeria 2 tl vaniljasokeria 1 rkl sitruunamehua 2 dl vispikermaa - 3
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4
Ennen tarjoamista irrota kakku vuoasta ja siirrä leivinpaperina avulla tarjoilulautaselle. Koristele kakku lopuilla kekseillä.
Ravintosisältö
303
Energiaa kcal
1271
Energiaa kj
22,2 g
Rasvaa
10,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
303
Energiaa kcal
1271
Energiaa kj
22,2 g
Rasvaa
10,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























