Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Porkkanoita
2 kpl
Punajuurta
2 kpl
Palsternakkaa
2 rkl
Öljyä
3/4 tl
Suolaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Seesaminsiemeniä

appelsiinivinegretti

1/2 dl
Appelsiinimehua
1/2 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

Jää- tai roomansalaattia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko juurekset. Siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle öljy ja lisää suola. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi, 40–45 minuuttia. Mausta kasvikset hunajalla ja seesaminsiemenillä. Yhdistä appelsiinivinegretin ainekset. Huuhtele salaatti ja revi se vadille. Lisää lämpimät paahdetut juurekset ja valuta päälle appelsiinivinegrettiä.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1236

295

21,0 g

2,3 g

21,0 g

17,5 g

7,0 g

2,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl Suolaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Jää- tai roomansalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli