Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Porkkanoita
2 kpl
Punajuurta
2 kpl
Palsternakkaa
2 rkl
Öljyä
3/4 tl
Suolaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Seesaminsiemeniä

appelsiinivinegretti

1/2 dl
Appelsiinimehua
1/2 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

Jää- tai roomansalaattia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko juurekset. Siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle öljy ja lisää suola. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi, 40–45 minuuttia. Mausta kasvikset hunajalla ja seesaminsiemenillä. Yhdistä appelsiinivinegretin ainekset. Huuhtele salaatti ja revi se vadille. Lisää lämpimät paahdetut juurekset ja valuta päälle appelsiinivinegrettiä.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1236

295

21,0 g

2,3 g

21,0 g

17,5 g

7,0 g

2,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl Suolaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Jää- tai roomansalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli