Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporkkanoita
2 kplpunajuurta
2 kplpalsternakkaa
2 rklöljyä
3/4 tlsuolaa
1 rkljuoksevaa hunajaa
2 rklseesaminsiemeniä

Appelsiinivinegretti

1/2 dlappelsiinimehua
1/2 dloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

jää- tai roomansalaattia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja lohko juurekset. Siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle öljy ja lisää suola. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi, 40–45 minuuttia. Mausta kasvikset hunajalla ja seesaminsiemenillä. Yhdistä appelsiinivinegretin ainekset. Huuhtele salaatti ja revi se vadille. Lisää lämpimät paahdetut juurekset ja valuta päälle appelsiinivinegrettiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,75 tl Suolaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Jää- tai roomansalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä