Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti - Yhteishyvä

Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Porkkanoita
2 kpl
Punajuurta
2 kpl
Palsternakkaa
2 rkl
Öljyä
3/4 tl
Suolaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Seesaminsiemeniä

APPELSIINIVINEGRETTI

1/2 dl
Appelsiinimehua
1/2 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

Jää- tai roomansalaattia

Näin teet

1

Kuori ja lohko juurekset. Siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle öljy ja lisää suola. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi, 40–45 minuuttia. Mausta kasvikset hunajalla ja seesaminsiemenillä. Yhdistä appelsiinivinegretin ainekset. Huuhtele salaatti ja revi se vadille. Lisää lämpimät paahdetut juurekset ja valuta päälle appelsiinivinegrettiä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g84 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa21 g84 g
Kuituja7 g28 g
Energiaa kj1236 4944
Energiaa kcal295 1180

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,75 tl Suolaa

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • Jää- tai roomansalaattia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g84 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa21 g84 g
Kuituja7 g28 g
Energiaa kj1236 4944
Energiaa kcal295 1180

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,75 tl Suolaa

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • Jää- tai roomansalaattia

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.