Paahdettu perunasalaatti tsatsikilla
15 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahdettu perunasalaatti toimii lämpimänä sekä kylmänä etukäteen valmistettuna. Kultaiseksi paahdetut perunat saavat keväisessä salaatissa parikseen tsatsikin ja murustetun fetajuuston.
| 1 kg | varhaisperunoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Tsatsiki | |
|---|---|
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 300 g | (1 prk) kreikkalaista jogurttia |
| 1/2 tl | suolaa |
| Yrttiöljy | |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Lisäksi | |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| sitruunalohkoja | |
| kurkkua | |
- 1.
Pese ja lohko perunat. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Lisää öljy, suola ja pippuri. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- 2.
Valmista tsatsiki. Huuhtele ja raasta kurkku. Painele kurkusta ylimääräinen neste siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti, valkosipuli ja suola kulhossa.
- 3.
Valmista yrttiöljy. Hienonna persilja. Yhdistä persilja, sitruunanmehu ja öljy keskenään ja sekoita paahdettuihin perunoihin.
- 4.
Levitä perunat tarjoilukulhoon, lusikoi päälle tsatsikia ja murustele feta pinnalle. Koristele halutessasi sitruunalla ja kurkulla.
Paahdettu perunasalaatti tsatsikilla
arvosana5/5
15 min (josta 30 min aktiivista)
Paahdettu perunasalaatti toimii lämpimänä sekä kylmänä etukäteen valmistettuna. Kultaiseksi paahdetut perunat saavat keväisessä salaatissa parikseen tsatsikin ja murustetun fetajuuston.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | varhaisperunoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Tsatsiki | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 300 g | (1 prk) kreikkalaista jogurttia |
| 1/2 tl | suolaa |
Yrttiöljy | |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Lisäksi | |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| sitruunalohkoja | |
| kurkkua | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese ja lohko perunat. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Lisää öljy, suola ja pippuri. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kg varhaisperunoita 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Valmista tsatsiki. Huuhtele ja raasta kurkku. Painele kurkusta ylimääräinen neste siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti, valkosipuli ja suola kulhossa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua 1 kpl valkosipulinkynsi 300 g (1 prk) kreikkalaista jogurttia 1/2 tl suolaa - 3
Valmista yrttiöljy. Hienonna persilja. Yhdistä persilja, sitruunanmehu ja öljy keskenään ja sekoita paahdettuihin perunoihin.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku lehtipersiljaa 2 rkl sitruunanmehua 2 rkl oliiviöljyä - 4
Levitä perunat tarjoilukulhoon, lusikoi päälle tsatsikia ja murustele feta pinnalle. Koristele halutessasi sitruunalla ja kurkulla.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) fetajuustoa sitruunalohkoja kurkkua
Ravintosisältö
460
Energiaa kcal
1924
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,3 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
460
Energiaa kcal
1924
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,3 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, sitruunalohkoja, kurkkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























