Paahdettu perunasalaatti tsatsikilla

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

15 min (josta 30 min aktiivista)

Paahdettu perunasalaatti toimii lämpimänä sekä kylmänä etukäteen valmistettuna. Kultaiseksi paahdetut perunat saavat keväisessä salaatissa parikseen tsatsikin ja murustetun fetajuuston.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvarhaisperunoita
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Tsatsiki

1/2 kpl kurkkua
1 kpl valkosipulinkynsi
300 g(1 prk) kreikkalaista jogurttia
1/2 tlsuolaa

Yrttiöljy

1 kplruukku lehtipersiljaa
2 rklsitruunanmehua
2 rkloliiviöljyä

Lisäksi

150 g (1 pkt) fetajuustoa
sitruunalohkoja
kurkkua

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese ja lohko perunat. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Lisää öljy, suola ja pippuri. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kgvarhaisperunoita
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Valmista tsatsiki. Huuhtele ja raasta kurkku. Painele kurkusta ylimääräinen neste siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti, valkosipuli ja suola kulhossa.

    MääräAinesosa
    1/2 kpl kurkkua
    1 kpl valkosipulinkynsi
    300 g(1 prk) kreikkalaista jogurttia
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Valmista yrttiöljy. Hienonna persilja. Yhdistä persilja, sitruunanmehu ja öljy keskenään ja sekoita paahdettuihin perunoihin.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku lehtipersiljaa
    2 rklsitruunanmehua
    2 rkloliiviöljyä
  4. 4

    Levitä perunat tarjoilukulhoon, lusikoi päälle tsatsikia ja murustele feta pinnalle. Koristele halutessasi sitruunalla ja kurkulla.

    MääräAinesosa
    150 g (1 pkt) fetajuustoa
    sitruunalohkoja
    kurkkua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, sitruunalohkoja, kurkkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
4.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä