Päärynä-brandyhillo

arvosana4/5

(3)arviota
1 Kappaletta

Itse tehty hillo kruunaa pöydän. Aromikas päärynähillo sopii hyvin juustojen kanssa nautittavaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgpäärynöitä
1 dlbrandya tai omenamehua
5 dlhillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuori päärynät, poista siemenkodat ja paloittele pieniksi. Keitä hedelmäpaloja brandyssä tai mehussa hiljalleen kunnes päärynäpalat soseutuvat. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri sekoitellen.
    Keitä seosta keskilämmöllä laakeassa kattilassa 15–20 minuuttia välillä sekoittaen tai kunnes hillo sakenee.
     Kaada kuuma hillo puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä. Säilytä viileässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä