Päärynä-brandyhillo

Nappaa talteen!
Itse tehty hillo kruunaa pöydän. Aromikas päärynähillo sopii hyvin juustojen kanssa nautittavaksi.
| 1 kg | päärynöitä |
| 1 dl | brandya tai omenamehua |
| 5 dl | hillosokeria |
- 1.
Kuori päärynät, poista siemenkodat ja paloittele pieniksi. Keitä hedelmäpaloja brandyssä tai mehussa hiljalleen kunnes päärynäpalat soseutuvat. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri sekoitellen.
Keitä seosta keskilämmöllä laakeassa kattilassa 15–20 minuuttia välillä sekoittaen tai kunnes hillo sakenee.
Kaada kuuma hillo puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä. Säilytä viileässä.
Itse tehty hillo kruunaa pöydän. Aromikas päärynähillo sopii hyvin juustojen kanssa nautittavaksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | päärynöitä |
| 1 dl | brandya tai omenamehua |
| 5 dl | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Kuori päärynät, poista siemenkodat ja paloittele pieniksi. Keitä hedelmäpaloja brandyssä tai mehussa hiljalleen kunnes päärynäpalat soseutuvat. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri sekoitellen.
Keitä seosta keskilämmöllä laakeassa kattilassa 15–20 minuuttia välillä sekoittaen tai kunnes hillo sakenee.
Kaada kuuma hillo puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä. Säilytä viileässä.
Ravintosisältö
2313
Energiaa kcal
9684
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
517,0 g
Hiilihydraatteja
517,0 g
Sokereita
39,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
2313
Energiaa kcal
9684
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
517,0 g
Hiilihydraatteja
517,0 g
Sokereita
39,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























