Kuori päärynät, poista siemenkodat ja paloittele pieniksi. Keitä hedelmäpaloja brandyssä tai mehussa hiljalleen kunnes päärynäpalat soseutuvat. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri sekoitellen.
Keitä seosta keskilämmöllä laakeassa kattilassa 15–20 minuuttia välillä sekoittaen tai kunnes hillo sakenee.
Kaada kuuma hillo puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä. Säilytä viileässä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
9684
2313
1,0 g
—
517,0 g
517,0 g
39,0 g
3,0 g
0,0 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli