Pähkinä-suklaamacaronit - Yhteishyvä

Pähkinä-suklaamacaronit

???
Kappaleita
20
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

MACARONIT

2 kpl
Mantelijauhetta (á 80g)
3 dl
Tomusokeria
3 kpl
Kananmunanvalkuaista
2 rkl
Sokeria

TÄYTE

100 g
Hasselpähkinöitä
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Leivontamargariinia
100 g
Tummaa suklaata

Näin teet

1

Macaronit

Sekoita kulhossa mantelijauhe ja tomusokeri. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää. Nostele vaahdon joukkoon varovasti manteliseos. Nostele taikinasta kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille neljäkymmentä noin ruokalusikallisen kokoista nokaretta. Jätä niille leviämisvara. Pidä pellit 20 minuuttia huoneenlämmössä ja paista sitten 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Täyte

Paahda pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla, kunnes niistä alkaa levitä paahteinen aromi. Varo polttamasta. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hyvin hienoksi jauheeksi. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon nokare rasvaa ja paloiteltu tumma suklaa. Sekoita joukkoon pähkinäjauhe. Sekoita tasaiseksi ja anna täytteen jäähtyä. Annostele täyte 20 keksin pohjaosaan ja paina kevyesti päälle loput kekseistä.

Tarjoile valmistuspäivänä.

Resepti
Katri Schöder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 11.5.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa