Pähkinä-yrttiperunat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplperunaa
2 - 3 rkloliiviöljyä
merisuolahiutaleita

Pähkinä-yrttimuru

1 dlhienoksi rouhittuja pähkinöitä
1/2 dlyrttisilppua (esim. basilikaa, persiljaa)
1/2 dlkuivahtanutta, murennettua vaaleaa leipää
2 rkloliiviöljyä
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori perunat. Leikkaa niihin poikittaissuuntaisia viiltoja, varo leikkaamasta perunan läpi. Nosta perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Voitele perunat öljyllä ja ripottele päälle hieman suolaa. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä. Yhdistä pähkinä-yrttimurun ainekset kulhossa. Ota perunat uunista ja ripottele päälle muruseos. Paista 10 minuuttia, kunnes muruseos saa kauniin värin. Tarjoa perunat lämpimänä lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025