Pähkinäinen suklaamoussekakku - Yhteishyvä

Pähkinäinen suklaamoussekakku

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

125 g
Voita
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Sokeria
1 dl
Jauhettua hasselpähkinää
2 rkl
Kaakoajauhetta
1 kpl
Keltuainen
2 rkl
Vettä

TÄYTE

250 g
Tummaa suklaata
3 kpl
Keltuaista
3 dl
Vispikermaa

Näin teet

1

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää keltuainen sekä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää viileässä noin puoli tuntia.Kauli taikina kelmun avulla ja levitä voideltuun halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuokaan. Aseta taikinan päälle kevyesti leivinpaperi ja painoksi esim. kuivattuja herneitä. Kypsennä pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia. poista varovasti herneet ja paperi. Kypsennä pohjaa vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.Sulata suklaa hitaasti vesihauteessa. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen sekä 1/2 dl vispattua kermaa.Anna jäähtyä 15 minuuttia. Lisää loppu kermavaahto (2 1/2 dl) kevyesti käännellen. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Koristele suklaalastuilla tai kermavaahdolla.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa