Pähkinäiset grilliribsit

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja

Grillaa ribseihin paahteinen pinta ja viimeistele rapealla suolapähkinäseoksella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgmaustettuja ribsejä
2 rklrypsiöljyä

Pähkinäripote

100 g(1,5 dl) suolapähkinöitä
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tljauhettua korianteria
1 1/2 tljuustokuminaa
1/2 tlchilihiutaleita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita ribsit leivinpaperille uunipellille. Peitä pelti alumiinifoliolla. Kypsennä uunissa 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kgmaustettuja ribsejä
  2. 2

    Valmista ripote. Rouhi pähkinät. Lisää mausteet.

    MääräAinesosa
    1 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlchilihiutaleita
    1 1/2 tljuustokuminaa
    1 tljauhettua korianteria
    100 g(1,5 dl) suolapähkinöitä
  3. 3

    Sivele kypsät ribsit öljyllä ja grillaa niihin paahteinen pinta. Viimeistele pähkinäripotteella.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025