Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäiset grilliribsit

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Grillaa ribseihin paahteinen pinta ja viimeistele rapealla suolapähkinäseoksella.

Ainekset

1 1/5 kg
maustettuja ribsejä
2 rkl
rypsiöljyä

Pähkinäripote

100 g
(1,5 dl) suolapähkinöitä
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
jauhettua korianteria
1 1/2 tl
juustokuminaa
1/2 tl
chilihiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Laita ribsit leivinpaperille uunipellille. Peitä pelti alumiinifoliolla. Kypsennä uunissa 2 tuntia.

1 1/5 kg
maustettuja ribsejä
2

Valmista ripote. Rouhi pähkinät. Lisää mausteet.

1 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
chilihiutaleita
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
100 g
(1,5 dl) suolapähkinöitä
3

Sivele kypsät ribsit öljyllä ja grillaa niihin paahteinen pinta. Viimeistele pähkinäripotteella.

2 rkl
rypsiöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

132

552

11,7 g

1,5 g

2,2 g

1,2 g

1,5 g

4,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,2 kg maustettuja ribsejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli