Paimentolaispiirakat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paimentolaispiirakat

Fork and knife
25 Annosta
Fork and knife
25 Annosta

Ainekset

400 g
Piirakkataikinaa (pakaste)
400 g
Naudan jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
4 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Makeaa thai-chilikastiketta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
3 kpl
Kuorittua tomaattia
1/2 tl
Kanelia
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää sipulit ja chilikastike pannulle ja jatka ruskistamista, kunnes sipuli on kuullottunut. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tomaatit ja kaneli. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, tai kunnes neste on haihtunut. Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Paina taikinasta (isolla) juomalasilla kiekkoja. Lusikoi kiekkojen keskelle n.2 teelusikallista jauhelihakastiketta. Rypytä sormilla piirakoiden reunat. Voitele piirakat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista piirakat uunin keskitasolla 15 -20 minuuttia.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.