Paimentolaispiirakat - Yhteishyvä

Paimentolaispiirakat

???
Annokset
25
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Piirakkataikinaa (pakaste)
400 g
Naudan jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
4 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Makeaa thai-chilikastiketta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
3 kpl
Kuorittua tomaattia
1/2 tl
Kanelia
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää sipulit ja chilikastike pannulle ja jatka ruskistamista, kunnes sipuli on kuullottunut. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tomaatit ja kaneli. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, tai kunnes neste on haihtunut. Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Paina taikinasta (isolla) juomalasilla kiekkoja. Lusikoi kiekkojen keskelle n.2 teelusikallista jauhelihakastiketta. Rypytä sormilla piirakoiden reunat. Voitele piirakat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista piirakat uunin keskitasolla 15 -20 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa