Paimentolaispiirakat

Ainekset (25 annosta)

MääräAinesosa
400 gpiirakkataikinaa (pakaste)
400 gnaudan jauhelihaa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
4 kplvalkosipulin kynttä
1 rklmakeaa thai-chilikastiketta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
3 kplkuorittua tomaattia
1/2 tlkanelia
1 kplkananmuna
2 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää sipulit ja chilikastike pannulle ja jatka ruskistamista, kunnes sipuli on kuullottunut. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tomaatit ja kaneli. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, tai kunnes neste on haihtunut. Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Paina taikinasta (isolla) juomalasilla kiekkoja. Lusikoi kiekkojen keskelle n.2 teelusikallista jauhelihakastiketta. Rypytä sormilla piirakoiden reunat. Voitele piirakat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista piirakat uunin keskitasolla 15 -20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025