Poista kalasta ruodot. Tee fileiden nahkapuoleen kevyitä viiltoja. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Laita ne työtasolle nahkapuoli alaspäin.
Laita tilli ja öljy kulhoon. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon piparjuuri. Levitä seos kalapaloille. Viipaloi limetti ja laita palat toiselle fileelle. Nosta fileet vastakkain siten, että nahkapuolet jäävät ulospäin. Kiinnitä cocktailtikuilla tai paistinarulla. Valuta päälle hieman öljyä.
Paista kalapakettia pannulla voi-öljyseoksessa tai grillin parilatasolla toiselta puoleta noin 5 minuuttia tai kunnes alempi filee on kypsä. Käännä varovasti paistilastan avulla ja paista toinen puoli samalla tavalla.
Tarjoa skagen röran, perunoiden ja salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
596
2493
13,3 g
1,8 g
58,0 g
2,3 g
3,5 g
56,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sormisuolaa, mustapippuria myllystä,
1 dl hienonnettua tilliä,
2 tl raastettua piparjuurta,
1 kpl limetti,
2 dl Meals & Bites skagen röra,
vihreää salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli