Paistetut silakkatartarpihvit
4 Annosta
|| MunatonGluteeniton
Nappaa talteen!
| 500 g | silakkafileitä |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 kpl | limetin- tai 1 sitruunan mehu |
| 3/10 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 dl | silputtua tilliä |
| 1/2 dl | valutettua kermaviiliä |
- 1.
Leikkaa saksilla kalafileiden selkäevä pois. Mausta fileet karkealla suolalla, sitrusmehulla ja pippurilla. Anna maustua viileässä tunnin ajan. Pyyhi kalojen pinnasta pois liiat mausteet ja leikkaa fileet pieneksi silpuksi. Pane kalasilppu kulhoon ja lisää joukkoon silputtu sipuli, kermaviili ja tillisilppu. Muotoile massasta pihvejä. Paista pihvejä varovasti molemmin puolin pannulla. Tarjoa esimerkiksi paahdetun ruisleivän, raikkaan salaatin ja kuorittujen, keitettyjen perunoiden kanssa.
Paistetut silakkatartarpihvit
Arvostele resepti
4 Annosta
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | silakkafileitä |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 kpl | limetin- tai 1 sitruunan mehu |
| 3/10 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 dl | silputtua tilliä |
| 1/2 dl | valutettua kermaviiliä |
Valmistus
- 1
Leikkaa saksilla kalafileiden selkäevä pois. Mausta fileet karkealla suolalla, sitrusmehulla ja pippurilla. Anna maustua viileässä tunnin ajan. Pyyhi kalojen pinnasta pois liiat mausteet ja leikkaa fileet pieneksi silpuksi. Pane kalasilppu kulhoon ja lisää joukkoon silputtu sipuli, kermaviili ja tillisilppu. Muotoile massasta pihvejä. Paista pihvejä varovasti molemmin puolin pannulla. Tarjoa esimerkiksi paahdetun ruisleivän, raikkaan salaatin ja kuorittujen, keitettyjen perunoiden kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























